Samsung introduceert Galaxy Watch
10-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Samsung introduceert Galaxy Watch

Samsung kondigt de Galaxy Watch aan. Met het horloge bedienen gebruikers hun Samsung Galaxy Ecosysteem, hebben zij toegang tot gezondheidsfuncties zoals slaap- en stressmanagementtools en creëren zij jouw persoonlijke design. De Galaxy Watch is beschikbaar in de kleuren Watches in Silver, Midnight Black en Rose Gold, terwijl watch faces en horlogebanden in tal van verschillende designs beschikbaar zijn. De batterij van de Galaxy Watch gaat tot 80 uur mee.

“We willen het leven van mensen gemakkelijker maken. Al onze innovaties zijn daarop gericht,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat mensen zich helemaal kunnen uiten met onze producten. De Galaxy Watch biedt op stijlgebied zoveel mogelijkheden dat de watch een reflectie wordt van een ieders unieke persoonlijkheid.”

De batterijduur van de Galaxy Watch is verlengd tot meer dan tot 80 uur, waardoor gebruikers het horloge slechts eens in de paar dagen hoeven op te laden. Via de smartwatch blijven zij op de hoogte van wat er in hun leven gebeurt. Zo kunnen zij het weer checken, hun agenda bekijken of reageren op berichtjes. Ook kunnen zij hun dag beginnen en eindigen met briefings die hen helpen het optimale uit je leven te halen.

Gezondheid

De Galaxy Watch biedt een holistische gezondheidservaring. De nieuwe stress management tracker stelt automatisch vast wanneer je stressniveau te hoog is en stelt passende ademhalingsoefeningen voor. Zo krijg je de controle weer in handen. De slaaptool houdt de verschillende fases van je slaap gedetailleerd bij, waaronder de REM-slaap. Zo kun je je slaapgewoontes aanpassen om overdag frisser te zijn.

Verder biedt de Galaxy Watch fitnessassistentie. Aan het horloge zijn 21 nieuwe oefeningen toegevoegd, waarmee het totaal op 39 workouts komt. Dat maakt het eenvoudig om precies die oefeningen in je routine op te nemen die bij jou passen. En omdat uitgebalanceerde voeding net zo belangrijk is voor een goede gezondheid, heeft de Galaxy Watch hier ook een oplossing voor. Via een intuïtieve calorieteller in combinatie met gepersonaliseerde alerts komen je doelen dichterbij. De Galaxy Watch werkt hiervoor samen met Bixby Vision: je neemt met je smartphone een foto van je maaltijd en de voedingswaarde wordt direct geüpload naar Samsung Health.

Ontwerp

De Galaxy Watch verschijnt in de afmetingen 46 mm en 42 mm en de kleuren Silver, Midnight Black en Rose Gold. Gebruikers kunnen het horloge personaliseren met verschillende wijzerplaten en horlogebandjes van het merk Braloba. Ook heeft de Galaxy Watch de iconische draaibare ring rond de wijzerplaat. Hiermee kunnen opties worden ingevoerd, het volume worden geregeld of telefoontjes worden aangenomen. Verder maakt de Galaxy Watch analoge tikgeluiden en bij ieder heel uur kun je een luidende klok instellen. Daarnaast zorgt een diepte-effect voor schaduwen. Dit versterkt de traditionele look en feel van het horloge. De Galaxy Watch is duurzaam door het gebruik van Corning Gorilla Glass DX+ en hoge mate van waterdichtheid (5 ATM rating).

De Galaxy Watch maakt het mogelijk het Galaxy Ecosysteem aan te sturen. Met de Galaxy Watch heb je onder andere de volgende apps tot je beschikking: SmartThings, Samsung Health, Samsung Flow, Bixby, Spotify en Under Armour. Ook speciaal voor de Nederlandse markt zijn er applicaties ontwikkeld. Zo krijgen gebruikers via apps van onder andere KLM, Buienradar, 9292, Telegraaf, NU.nl en NOS toegang tot de laatste informatie. Met de Galaxy Watch heb je via SmartThings eenvoudig toegang tot al je devices. Vanaf je pols bedien je de robotstofzuiger, zet je de TV aan of weet je precies wanneer de wasmachine klaar is. Met de Spotify Offline modus kan offline en zonder smartphone worden beluisterd. Ook is Samsung KNOX beschikbaar om de smartwatch veilig te houden.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Watch met Bluetooth verschijnt op 7 september in Nederland en is beschikbaar in 2 formaten: 42 mm (in Midnight Black en Rose Gold) en 46 mm (Silver). De verkoopadviesprijzen bedragen respectievelijk € 309,- en € 329,-.

samsung-galaxy-watch-specificaties.png

Terug naar nieuws overzicht
Mobility