Bechtle ziet omzet met 17,4% stijgen tot 965,0 miljoen euro

10-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Bechtle ziet omzet met 17,4% stijgen tot 965,0 miljoen euro

De hoge groei die Bechtle AG sinds het begin van het jaar heeft getoond, is in het tweede kwartaal voortgezet. Van april tot juni 2018 steeg de omzet met 17,4 procent tot € 965,0 miljoen. Het bedrijfsresultaat (EBIT) groeide met 20,3 procent tot € 43,9 miljoen. De winst voor belastingen (EBT) bedraagt ??€ 43,6 miljoen en de EBT-marge is gestegen van 4,4 naar 4,5 procent. Op 30 juni 2018 had Bechtle in totaal 8.790 werknemers, 881 of 11,1 procent meer dan in het voorgaande jaar.

"Een winstgevende groei van bijna 20 procent in twee opeenvolgende kwartalen is een uitstekende prestatie. Het is het resultaat van onze overtuigende oplossingscompetentie en de hoge motivatie van ons team. Bovendien toont de min of meer gelijkmatige verdeling van de groei over de twee bedrijfssegmenten de brede basis van de investeringsbereidheid van onze klanten, die hoog blijft", legt Dr. Thomas Olemotz (foto), voorzitter van de directie van Bechtle AG, uit.

IT system house & managed services

Bechtle verhoogde in het IT-systeem house & managed services segment zijn omzet met 18,1 procent naar € 676,8 miljoen. Met een stijging van 31,4 procent noteerden onze systeemhuizen in Oostenrijk en Zwitserland een bijzonder hoge groei. De groei was echter ook in Duitsland op een zeer hoog niveau en bereikte 16,3 procent. Impulsen kwamen zowel uit de applicatieoplossingen en managed services-segmenten als uit de klassieke projectactiviteiten. Het bedrijfsresultaat steeg met 17,0 procent tot € 28,8 miljoen in het tweede kwartaal van 2018. De EBIT-marge bedroeg 4,2 procent, slechts iets onder het niveau van vorig jaar.

In het IT e-commerce segment groeide de omzet met 15,6 procent tot € 288,2 miljoen in het tweede kwartaal van 2018. Ook hier was de groei hoger in het buitenland, waar deze 23,3 procent bereikte. De EBIT van het segment onderging een aanzienlijk hogere stijging van 27,0 procent, resulterend in een aanzienlijke marge toename van 4,8 procent naar 5,3 procent. Een van de factoren die hebben bijgedragen aan deze positieve ontwikkeling was de uitbreiding van de internationale klantenrelaties door het merk ARP, dat in zes landen is vertegenwoordigd.

Acquisities

In 2018 heeft Bechtle al twee vrij kleine, maar strategisch belangrijke acquisities in Zwitserland uitgevoerd. Daarnaast is het bedrijf van plan om de Franse Inmac Wstore te verwerven, zoals al in juli werd gemeld. De werknemersvertegenwoordiging van het bedrijf heeft inmiddels ingestemd met de aankoop; het koopcontract werd ondertekend op 30 juli. Bechtle meldt nu de evaluatie door de Franse kartelautoriteit is afgerond er alle vertrouwen in te hebben de acquisitie voor het einde van het derde kwartaal te kunnen afronden.

Met zijn sterke omzet en winstprestaties in de eerste helft van 2018 heeft Bechtle zijn eigen verwachtingen voor 2018 als geheel overtroffen. "Afgezien van de zeer positieve organische ontwikkeling, zal de aankoop van Inmac Wstore ons ook helpen om verdere groei te realiseren door middel van acquisities. Tegen deze achtergrond - en ervan uitgaande dat de economische randvoorwaarden positief blijven - verhogen we onze prognose voor het jaar en verwachten we nu een groeicijfer van twee cijfers voor onze inkomsten en inkomsten, dat wil zeggen een groeipercentage dat aanzienlijk hoger is dan dat van de vorige jaar", zegt Dr. Thomas Olemotz. Wat de marge betreft, bevestigt de Raad van Bestuur zijn oorspronkelijke prognose, die een lichte stijging voorspelt.

bechtle-q2-2018-1.png

bechtle-q2-2018-2.png

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel