Wouter Hoeffnagel - 10 augustus 2018

NTT fuseert dochterondernemingen tot één ICT powerhouse

Nippon Telegraph and Telephone (NTT Corporation) wil NTT Communications, Dimension Data, NTT DATA, NTT Security en NTT Innovation Institute fuseren tot één bedrijf. Hierdoor moet onder de naam 'NTT Inc' een ICT powerhouse ontstaan met een gezamenlijke omzet van 38 miljard dollar. De integratie moet in het derde fiscale kwartaal - dat eindigt op 31 maart 2019 - zijn afgerond.

"De integratie versterkt NTT's positie als een wereldwijde ICT powerhouse bestaande uit datacenters, applicaties en IT services, managed security, R&D en systeemintegratie onder één dak. Zodra de integratie is afgerond zal NTT een breed portfolio met uitgebreide netwerkdekking hebben, meer dan 140 datacenters en zowel zes Europese markten en als de Verenigde Staten (zowel de west- als oostkust) bedienen met faciliteiten in Toronto, Canada; Sao Paulo, Brazilië en Johannesburg, Zuid-Afrika. De nieuwe entiteit zal 163.000 werknemers in dienst hebben en een gezamenlijke omzet van 38 miljard dollar realiseren. 53% van deze omzet wordt buiten de thuismarkt gerealiseerd", aldus Siow Meng Soh, Technology Analyst bij data en analytics bedrijf GlobalData.

Beveiligingscentra in 10 markten

"De nieuwe entiteit krijgt toegang tot de security practice die voortkomt uit de eerdere overnames van Integralis, Secode en Earthwave. Het heeft ongeveer 1.500 werknemers en beveiligingscentra in 10 markten. Met cloud kan het nieuwe bedrijf een sterke wereldwijde capaciteit bieden vanuit ongeveer 10 landen en 18 locaties. Het heeft ook een sterke UCC-capaciteit (Unified Communications and Cooperation), een gebied waar Dimension Data zowel de groep als veel concurrenten leidde."

Siow Meng Soh: "De integratie zal na verloop van tijd enkele grijze gebieden en overlap verwijderen en de efficiëntie van de werking van zijn beveiligings- en cloudbedrijven verbeteren. Hoewel het bijvoorbeeld verstandig is om de beveiligingsmogelijkheden onder NTT Security te consolideren, moeten de drie entiteiten - NTT Com, NTT DATA en Dimension Data - afzonderlijke verkoop- en consultingfuncties onderhouden en bouwen om succesvol te zijn in de markt."

Integratie levert uitdagingen op

"Er zijn echter veel uitdagingen met integratie. Met de verplaatsing van mensen, kantoorlocaties en het opzetten van bedrijfsprocessen, zal er ook een balans zijn tussen het stabiliseren van de business en klantverwerving. Als nieuwkomer heeft NTT Inc niet dezelfde merkwaarde als de andere pijlers. Dit wordt nog versterkt door het feit dat elke entiteit in het verleden vele overnames heeft gedaan in verschillende markten en blijven opereren met hun eigen merken", aldus de analist.

"Er zijn maar weinig bedrijven die zowel een telecomprovider kunnen worden, wat de kern is van NTT Communications, als een netwerk, software en systeemintegrator, wat meer de kracht is van NTT DATA en Dimension Data. NTT Corporation heeft een nieuwe belangrijke stap gezet om samenwerking tussen de drie entiteiten te bevorderen. Het behoudt voor nu echter de bestaande managementstructuur, managementautonomie en merknaam van NTT DATA. Als gevolg hiervan zal de integratie van NTT DATA langer duren omdat het huidige management en merk behouden blijft."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!