Witold Kepinski - 13 augustus 2018

IBM en Google Cloud starten open community Istio 1.0 voor microservices support

IBM en Google Cloud starten open community Istio 1.0 voor microservices support image

Iets meer dan een jaar geleden lanceerde IBM de eerste release van Istio in samenwerking met Google Cloud, Lyft en de open community. Sindsdien is Istio een populair en actief open-service mesh-project geworden met honderden bijdragers en gebruikers van startups en internationale luchtvaartmaatschappijen tot internationale datanetwerken.

In samenwerking met Google Cloud , Red Hat en de open community, kondigt iBM de release aan van Istio 1.0, de nieuwste en meest stabiele versie tot nu toe van het project dat zich positioneert om de de facto manier te worden om verbinding te maken, te beheren en te beveiligen microservices.

Ondanks de behendigheid en snelheid die cloud-native architecturen naar voren brengen, is een van de valkuilen de complexiteit, aldus IBM. "Apps, vooral monotholic-apps die in veel microservices worden ingebroken, kunnen uit honderden, zo niet duizenden, bewegende onderdelen bestaan. Het beheren van al deze elementen tegelijk kan moeilijk zijn en grote schade aan de beveiliging toebrengen. Door deze stukjes aan elkaar te koppelen en te routeren, geeft Istio de controle terug aan ontwikkelaars over hoe hun app werkt en waar gegevens in de cloud worden gerouteerd."

Lees meer op deze link.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!