Witold Kepinski - 13 augustus 2018

Maersk en IBM introduceren TradeLens Blockchain Shipping Solution

Maersk en IBM introduceren TradeLens Blockchain Shipping Solution image

In een vervolg op hun aankondiging in januari, kondigden AP Moller -Maersk en IBM de oprichting van TradeLens aan. Deze is gezamenlijk ontwikkeld door de twee bedrijven om blockchain toe te passen op 's werelds wereldwijde supply chain.

TradeLens is het resultaat van een samenwerkingsovereenkomst tussen Maersk en IBM, een blockchain-enabled verzendoplossing die is ontworpen om efficiëntere en veiligere wereldwijde handel te bevorderen, waarbij verschillende partijen worden samengebracht om informatie-uitwisseling en transparantie te ondersteunen en de industriebrede innovatie aan te moedigen.

Als onderdeel van het TradeLens early adopter-programma, hebben IBM en Maersk ook aangekondigd dat 94 organisaties actief betrokken zijn of hebben ingestemd om deel te nemen aan het TradeLens-platform dat is gebouwd op basis van open standaarden.

Het TradeLens-ecosysteem omvat momenteel:

Meer dan 20 haven- en terminaloperators over de hele wereld, waaronder PSA Singapore, International Container Terminal Services Inc, Patrick Terminals, Modern Terminals in Hong Kong , Port of Halifax , Port of Rotterdam , Port of Bilbao , PortConnect, PortBase en terminaloperators Holt Logistiek bij de haven van Philadelphia , lid worden van het wereldwijde APM Terminals-netwerk bij het testen van de oplossing. Dit is goed voor ongeveer 234 mariene gateways over de hele wereld die actief deelnemen aan of deelnemen aan TradeLens.

Pacific International Lines (PIL) hebben zich aangesloten bij Maersk Line en Hamburg Süd als wereldwijde containerdragers die aan de oplossing hebben deelgenomen.

Douaneautoriteiten in Nederland , Saudi-Arabië , Singapore , Australië en Peru nemen deel, samen met douane-expediteurs Ransa en Güler & Dinamik.

De deelname van de eigenaren van nuttige lading (BCO's) is toegenomen tot Torre Blanca / Camposol en Umit Bisiklet.

Expediteurs, transport- en logistieke bedrijven, waaronder Agility, CEVA Logistics, DAMCO, Kotahi, PLH Trucking Company, Ancotrans en WorldWide Alliance, nemen momenteel ook deel.

Lees meer op deze  link.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!