Witold Kepinski - 13 augustus 2018

Xelion en Tiptel gaan hosted telefoniediensten aanbieden in België

Xelion en Tiptel zullen dit najaar gezamenlijk hosted telefoniediensten gaan aanbieden in België en Luxemburg. Het hosted VoIP platform van Xelion is aangepast aan de wensen van Tiptel om in België en Luxemburg een succesvolle dienst te kunnen aanbieden. Ook is voorzien in ondersteuning van Htek VoIP telefoons die door Tiptel in diverse landen van Europa worden gedistribueerd.

België is één van de minst ontwikkelde hosted voice landen in West Europa. Slechts 6 procent van de werkende bevolking belt met een cloud telefonie dienst. In vergelijking met bijvoorbeeld Nederland waar 25 procent met cloud telefonie belt is dat erg weinig. De verwachting is dat deze achterstand in de komende jaren snel wordt ingelopen, aldus de twee partners.

Tiptel is hier jarenlang actief als aanbieder van telefonieproducten via resellers: Ton Kuppens, directeur Tiptel Benelux, vertelt hierover: “We werken met een aantal professionele telefoniepartners in België en Luxemburg die belangstelling tonen in hosted voice diensten. Wij kunnen dat als geen ander invullen omdat we de kennis en producten hebben. Door dit te combineren met de Xelion dienst kunnen we een topoplossing bieden die onze partners laat profiteren van de verschuiving naar hosted voice diensten in België en Luxemburg.”

Tiptel heeft met Xelion een oplossing ontwikkelt die het de reseller mogelijk maakt via één portal alle relevante diensten te kunnen bestellen en beheren. Naast de cloud telefonie dienst van Xelion in combinatie met de Htek toestellen van Tiptel worden ook access en SIP trunks meegebundeld. De reseller kan via één bestelportal de dienst zelf samenstellen en via een factuur aan zijn klant laten factureren. Daarmee kunnen nieuwe resellers op een makkelijke manier van start, aldus de twee partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!