Witold Kepinski - 13 augustus 2018

T-Mobile Nederland ziet omzet en brutowinst dalen in tweede kwartaal 2018

T-Mobile Nederland ziet omzet en brutowinst dalen in tweede kwartaal 2018 image

T-Mobile Nederland zag zijn omzet en brutowinst dalen in tweede kwartaal 2018. Wel wist het te groeien in de zakelijke markt.

De gerapporteerde EBITDA daalt met 8% jaar op jaar en bedraagt € 109 miljoen. De daling is volledig toe te schrijven aan boekhoudkundige effecten en effecten van regelgeving. De aangepaste EBITDA (exclusief die effecten) stijgt met 7%

Gerapporteerde totale omzet daalt met 8% jaar op jaar en bedraagt € 318 miljoen (waarvan € 294 miljoen uit mobiel en T-Mobile Thuis € 24 miljoen). Dit werd voornamelijk veroorzaakt door aangepaste regulering en boekhoudkundige effecten. De aangepaste totale omzet daalt met 1%, voornamelijk als gevolg van druk van de markt en gedaalde omzet vanuit de verkoop van handsets

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “Wat we het afgelopen kwartaal in het B2B-segment hebben bereikt, is fantastisch. Ons B2B-team heeft opnieuw bewezen dat TMNL over geweldige mensen en het beste netwerk beschikt. We groeien snel en verbreken onze eigen records. Toch hebben we nog altijd met hevige concurrentiedruk in de markt te maken. Zowel in de B2B als B2C-markt. We blijven bezig om de beste proposities voor onze klanten te ontwikkelen en Unlimited voor iedereen toegankelijk te maken. In de B2C-markt heeft het aantal Unlimited-abonnementen onze verwachtingen opnieuw overtroffen.”

T-Mobile groeit snel in de B2B-markt en wordt door steeds meer bedrijven gekozen als partner. Dit afgelopen kwartaal verwelkomde T-Mobile niet alleen nieuwe klanten als Alliander, Gemeente Amsterdam, Commerz Bank en Michael Kors , maar verlengde het bovendien contracten met KLM, ADG Group (inclusief Timing en Asito), Universiteit Utrecht en de Technische Universiteit Eindhoven. Ook het partnerschap met Yorus is met nog eens drie jaar verlengd.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!