Witold Kepinski - 13 augustus 2018

Tijdrovende IoT-implementaties temperen acceptatie

Tijdrovende IoT-implementaties temperen acceptatie image

Management adviesorganisatie Bain & Company publiceert het rapport Unlocking Opportunities in the Internet of Things. Het is een vervolg van een eerder rapport uit 2016 en voorspelt op basis van een survey onder 600 leidinggevenden, dat de gecombineerde markten voor Internet of Things (IoT), inclusief hardware, software, systeemintegratie en data- en telecomdiensten, in 2021 zullen groeien tot USD 520 miljard. Dat is meer dan het dubbele van de USD 235 miljard die in 2017 is gespendeerd. Het grootste deel van deze groei zal worden gerealiseerd in het zakelijk- en industriële segment.

Toch zeggen veel zakelijke klanten dat ze hun verwachtingen over het tempo van de IoT-acceptatie temperen, in het besef dat complete oplossingen meer tijd kosten om te implementeren en dat rendement daarvan langer op zich zal laten wachten. Als gevolg daarvan plannen ze tot 2020 minder uitgebreide IoT-implementaties dan ze twee jaar geleden hadden geprognotiseerd.

Verder wordt geconcludeerd dat verkopers weinig vooruitgang hebben geboekt bij het verlagen van de drie belangrijkste belemmeringen voor IoT-acceptatie. Dit zijn 1) beveiligingsproblemen, 2) slechte integratie met bestaande technologie, en 3) onzeker rendement van investeringen. Bain geeft tenslotte een drietal thema’s die cruciaal zullen zijn in de ontwikkeling van de IoT markt.

Lees meer hier of de PDF van het rapport.

bain_brief_unlocking_opportunities_in_the_internet_of_things.pdf

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!