Redactie - 14 augustus 2018

HYCU maakt een Nutanix datacenter nog completer

HYCU maakt een Nutanix datacenter nog completer image

De Acropolis virtual machine is de eigen hypervisor van de Nutanix infrastructuur. Voor een maximale kwaliteit en betrouwbaarheid van de services die op de infrastructuur draait, is een goede backup en archiverings oplossing noodzakelijk. Comtrade Group heeft recent de productnaam verandert en biedt het nu onder de naam HYCU (afgeleid van het Japanse Haiku, een gestructureerd en compact gedicht) aan. Het product is exclusief voor Nutanix infrastructuur, de Acropolis hypervisor, ondersteunt ESXi en een logische aanvulling op de bestaande Nutanix omgeving.

HYCU, het in Boston gevestigde bedrijf, heeft zich gespecialiseerd in data backup en restore alsmede datamanagement voor hyperconverged IT-systemen. Het is een dynamische markt waarin meer bedrijven actief zijn, waaronder gevestigde namen zoals Rubrik, Cohesity en VEEM. CEO Simon Taylor omschrijft HYCU als “the next generation data protection en archivering voor een datacentrum” en de oplossing wordt aangeboden als een managed service zodat klanten er geen omkijken aan hebben.

De Nutanix-infrastructuur kan gewoon in het eigen datacentrum blijven en wordt verrijkt met de backup- en archiveringsoplossing. Daarmee is de service geheel onzichtbaar voor de gebruiker en geoptimaliseerd voor de infrastructuur. Simon Taylor CEO van HYCU: “Wij willen met Nutanix creëren wat VEEM voor VMware gerealiseerd heeft.”

Om optimale samenwerking te garanderen wordt het systeem onderandere voor de Nutanix Acropolis hypervisor aangeboden en er wordt enkel van de Nutanix API’s gebruik gemaakt. Daarmee beperkt men zich, maar daarin wordt op dit moment geen probleem gezien. Immers zegt Simon Taylor: “Vroeger had elk audiosysteem een complexe equaliser om het geluid te optimaliseren. Nu zit er slechts een simpel knopje met een label zoals Jazz op. Veel simpeler en veel handiger. Zo benaderen wij onze oplossing ook.”

HYCU is zeker van zijn succes want de Nutanix-markt is groot en groeit nog steeds in een hoog tempo. Naast archivering in de storage van het datacentrum, is lange termijn opslag via LTFS op tape geïntegreerd.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!