Witold Kepinski - 14 augustus 2018

CANCOM koopt Britse IT-solution provider OCSL

De Duitse IT-reseller CANCOM heeft een overeenkomst getekend voor de overname van het moederbedrijf van de Britse IT-solution provider OCSL. De integratie van OCSL is nog een andere consistente stap van CANCOM naar een substantiële aanwezigheid op de Britse markt en internationale groei. In het voorjaar van 2018 nam CANCOM de Britse UCC en managed services provider Ocean Intelligent Communications over, die nu opereert onder de naam CANCOM Collaboration and Communication.

Met OCSL als toekomstige hub voor de activiteiten van de CANCOM Group in het Verenigd Koninkrijk, vormt de transactie, door het gecombineerde gebruik van de productportfolio's van OCSL en CANCOM, capaciteiten en partnerrelaties, een belangrijke speler in de IT-markt van het land. Tegelijkertijd wordt een aanzienlijk Brits kantoor gecreëerd voor internationale klanten en de managed services-activiteiten van de hele CANCOM-groep, aldus de Duitse reseller.

"Ons doel is om onze cloud- en managed services-activiteiten te laten groeien, waarvoor internationale structuren nodig zijn. De nauwe samenwerking van de twee nieuwe Britse leden van de CANCOM-familie met de hele Groep biedt veel kansen, niet alleen in het VK, zoals de introductie van onze IT-infrastructuurbeheersoftware AHP voor bestaande en potentiële klanten. Het stelt ons ook in staat een basis in het Verenigd Koninkrijk op te bouwen om internationale klanten nog beter van dienst te zijn dan nu het geval is, en de CANCOM-transformatie tot een internationaal bedrijf te versterken", zo beweert Thomas Volk, president en algemeen manager van CANCOM SE.

HPE

OCSL is een Britse leverancier van cloud- en on-premise IT-oplossingen, consulting en ondersteuning. Het verkoop onder andere veel HPE oplossingen. Het bedrijf biedt klanten een breed portfolio van IT-producten en -diensten, gaande van cloud- en managed services tot IT-architectuurontwerp en strategieadvies, datacenterdiensten, hardware en software. Net als CANCOM begon het in de jaren negentig als een wederverkoper van hardware en software. En net als CANCOM is OCSL begonnen met het transformeren van zijn portfolio en strategie naar cloudgebaseerde en op software gebaseerde as-a-service-oplossingen in een hybride IT-omgeving. Als gevolg hiervan beschikt OCSL al over een snelgroeiende service voor managed services en IT-consulting, naast een eigen datacenter, naast de bestaande IT-producten en oplossingen.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!