Chris Baker leidt Box EMEA

15-08-2018 | door: Witold Kepinski

Chris Baker leidt Box EMEA

Box, speler in cloud content management, kondigt dat Chris Baker is toegetreden tot het executive team van Box als SVP en General Manager van EMEA. De benoeming is tekenend voor de voortdurende toewijding van Box voor internationale groei, en verdere uitbreiding in Europa en het Midden-Oosten.

Baker gaat bij Box aan de slag na bijna vier jaar bij SAP Concur in de rol van Managing Director, waar hij verantwoordelijk was voor het aansturen en laten groeien van teams in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Afrika, het Midden-Oosten, Scandinavië en de Benelux. In die rol verdrievoudigde hij de omzet binnen twee jaar, en gaf hij leiding aan een multifunctionele organisatie van honderden werknemers als gevolg van de overname door SAP.

De benoeming van Baker is in lijn met de investeringen die Box doet in de internationale markt. Box levert veilige, conforme oplossingen voor elke branche en regio, en heeft onlangs een aantal producten op de markt gebracht die zeer relevant zijn voor EMEA-organisaties, zoals Box Zones met multizone-ondersteuning, Box Data Processing Addendum (DPA) en BCR-goedkeuring. In Europa blijft Box groeien met een nieuw geopend Europees hoofdkantoor in Londen en regionale kantoren in München, Parijs, Amsterdam en Stockholm. Ook in Tokio heeft Box nu een nieuw, groter kantoor.

"Ik houd Box al enkele jaren in de gaten en zie enorme kansen om de groei in EMEA te bevorderen", aldus Baker. "Tegenwoordig willen bedrijven van elke omvang transformeren tot volledig digitale werkomgevingen. De sterke productroadmap, toekomstgerichte visie en bedrijfscultuur van Box geeft het bedrijf een unieke positie om klanten te helpen deze transformatie te realiseren. Ik kijk er naar uit om mijn steentje hieraan bij te dragen."

Baker bekleedde voor SAP Concur diverse functies bij enkele softwarebedrijven, waaronder Sun Microsystems, Microsoft en Salesforce.com. Hij heeft een academische achtergrond in filosofie en psychologie van Keele University en een MSc in Knowledge Based Systems van de University of Sussex. Daarnaast is hij voorzitter van het bestuur van brainstrust, een Britse liefdadigheidsinstelling voor het verbeteren van klinische zorg aan mensen met een hersentumor.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud