Redactie - 15 augustus 2018

Rackspace lanceert nieuwe diensten voor Google Cloud Platform klanten

Rackspace lanceert nieuwe diensten voor Google Cloud Platform klanten image

Rackspace lanceert nieuwe diensten voor klanten van Google Cloud Platform (GCP), om zijn klanten betere prestaties en verbeterde beveiliging te bieden. Met het nieuwe Customer Reliability Engineering (CRE) programma, Rackspace Managed Security (RMS) en Compliance Assistance voor GCP versnelt Rackspace de digitale transformatie van applicaties, data, beveiliging en infrastructuur. De nieuwe diensten zijn het resultaat van de hechte relatie met Google Cloud gecombineerd met de voortdurende investeringen in nieuwe diensten en ondersteunende oplossingen voor GCP.

“Het is een uitdaging om een digitale transformatie in goede banen te leiden en om te doorgronden wat de impact ervan is op een bedrijf,” aldus Warren Jonas, algemeen directeur Managed Google Cloud platform EMEA, Rackspace. “Daarom begeleidt Rackspace zijn klanten intensief door elke fase van deze transformatie. Ons nieuwe Customer Reliability Engineering programma helpt organisaties te bepalen welke toepassingen voor hun activiteiten het belangrijkst zijn, deze systematisch te evalueren en te verbeteren. Met RMS en Compliance Assistance worden gegevens, toepassingen en infrastructuur beschermd gedurende de gehele transitie. Deze diensten in combinatie met de gebundelde technische expertise van Rackspace en Google Cloud maken toepassingen betrouwbaarder en veiliger en dragen uiteindelijk bij aan de productiviteit van organisaties.”

Rackspace CRE is ideaal voor klanten die hoge eisen stellen aan de prestaties en betrouwbaarheid van bedrijfskritieke toepassingen. CRE volgt dezelfde principes en processen als Google Cloud. Dit maakt het voor Rackspace mogelijk klanten beter te helpen om doelstellingen, ontwerpen, implementaties en operationele procedures van bedrijfskritieke toepassingen vast te stellen en te verbeteren.

Rackspace is de eerste CRE Managed Service Partner voor GCP. Het Rackspace CRE-team is handmatig geselecteerd door Google Cloud en door hun senior Site Reliability Engineers (SRE’s) uitvoerig getraind. Dankzij dit programma en de ervaring die Rackspace heeft opgedaan in het beheren van 's werelds grootste clouds, hebben de Rackspace CRE’s een serie workshops ontworpen. Dit helpt klanten met het implementeren van SRE-principes, het verbeteren van de betrouwbaarheid van onder andere kritieke toepassingen en het afwegen van prestaties en kosten. De workshops zijn gericht op het doorgronden van Site Reliability Engineering, het identificeren en meten van Service Level Objects, het toepassen van operationele ‘best practices’ en het beoordelen van de betrouwbaarheid van toepassingen.

Naast CRE lanceert Rackspace ook RMS proactieve detectie en respons en Compliance Assistance voor GCP. Deze diensten voorzien samen in snelle inbreukdetectie en -sanering. Hierdoor is de tijd die cybercriminelen kunnen besteden in een omgeving en de algehele impact op de organisatie geminimaliseerd. Met RMS kunnen bedrijven een extra laag actieve beveiliging toevoegen aan GCP om cyberaanvallen te detecteren en af te slaan. Rackspace gebruikt vooraf geautoriseerde acties om beveiligingsincidenten onmiddellijk te saneren. Deze beveiligingslaag beschermt de omgeving van de klant buiten de beveiliging van het operationele netwerk en de infrastructuur die de cloudprovider normaal gesproken biedt. Bovendien vormt RMS een aanvulling op de strategische planning, begeleiding en 24x7x365 operationele ondersteuning die beschikbaar is als onderdeel van Managed Services voor Google Cloud Platform.

“Onze samenwerking met Rackspace heeft zich het afgelopen jaar verdiept,” stelt Choon Aun Quek, hoofd van Cloud Platform Noord-Centraal & Canada, Google. “Samen zetten we in op innovaties die meer waarde creëren voor onze klanten. Het aanbod van CRE, Managed Security en Compliance Assistance voor GCP verzekert de prestaties, betrouwbaarheid en de beveiliging van de toepassingen die onze klanten dagelijks gebruiken.”

Rackspace is sinds maart 2007 de eerste Google Cloud Managed Service Provider-partner. Sindsdien heeft Rackspace haar expertise uitgebreid met de inzet van honderden Google Cloud-experts om Managed Support voor GCP-klanten aan te kunnen bieden. Sinds juni 2017 is Rackspace Google's eerste CRE-partner en sinds maart 2018 de eerste Managed Security Services Provider-partner. Deze snel ontwikkelende samenwerking toont de gemeenschappelijke inzet van Rackspace en Google Cloud aan om snelle innovatie en hoge kwaliteitsondersteuning te bieden en meer waarde te creëren voor het groeiende aantal enterprise GCP-klanten wereldwijd.

Rackspace CRE en Rackspace Managed Security Services voor GCP zijn nu wereldwijd beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!