Redactie - 15 augustus 2018

Meltwater lanceert nieuwe AI-gedreven platform

Meltwater lanceert nieuwe AI-gedreven platform image

Om datagedreven te worden, investeren veel bedrijven in Business Intelligence-software. Maar de inzichten die door deze tools worden gegenereerd, worden meestal gevoed door data van binnen het bedrijf zelf, in plaats van de real-time marktsignalen die extern online gevonden kunnen worden, zo beweert Meltwalter. Externe gegevens kunnen belangrijke indicatoren binnen een industrie zijn. Maar zelfs met huidige AI oplossingen is het gebruik van de enorme hoeveelheid externe data een tijdrovende taak aldus Meltwaler.

Daarom opent Meltwater - speler in media intelligence en big data - zijn AI-platform, Fairhair.ai, om ontwikkelaars en data wetenschappers de tools te geven om: interne en externe data samen te voegen en te analyseren door middel van een Knowledge Graph; toegang te krijgen tot vooraf getrainde, configureerbare AI-modellen; data gedreven beslissingen te maken op basis van real-time, vooruitstrevende inzichten

Fairhair.ai is een open platform voor datawetenschap, oorspronkelijk ontwikkeld om Meltwater's media intelligence en social analytics producten te ondersteunen. 

"We realiseerden ons al snel dat ons AI-platform veel mogelijkheden had, buiten de kernproducten van Meltwater, om inzichten te genereren op basis van real-time online data. Fairhair.ai gaat verder dan Business Intelligence door de kloof tussen historische trends en real-time marktindicatoren te vullen en te voorspellen wat er aan de hand is met toekomstgerichte inzichten - een praktijk die we Outside Insight noemen." aldus Jorn Lyseggen, oprichter en CEO van Meltwater.

"Ondanks het feit dat online data de meest waardevolle bron is voor toekomstgerichte inzichten, is het tegenwoordig de grootste blinde vlek in de besluitvorming van bedrijven. Historisch gezien zijn online gegevens moeilijk te volgen en analyseren op een systematische en rigoureuze manier vanwege de enorme schaal, overvloed aan gegevenstypen en alle talen. Fairhair.ai gaat in op veel van deze uitdagingen en helpt bedrijven het lawaaierige en rommelige web te analyseren om hun concurrentielandschap beter te begrijpen.

De Fairhair.ai Knowledge Graph kan geïntegreerd worden met de interne gegevens van een organisatie en bestaande modellen om gebeurtenissen te volgen via wereldwijde supply chains, leveranciers, producten en afhankelijkheden met elkaar verbinden. "Bestaande AI-platforms vereisen vaak veel expertise en experimenten om effectief te zijn. Ze helpen ook niet met de dure en moeilijke voorbereiding van data. Fairhair.ai biedt een snelle manier aan om de voordelen van AI en geavanceerde inzichten te benutten door toegang te geven tot onze data en modellen die georganiseerd zijn in een Knowledge Graph." zei Aditya Jami, CTO en hoofd AI bij Meltwater.

De technologie achter Fairhair.ai omvat jaren ervaring van Meltwater en is ontwikkeld door een interne team van ervaren ingenieurs en data wetenschappers via een reeks AI-acquisities. Ondersteund door samenwerkingen met topuniversiteiten en onderzoeksgroepen, zoals Carnegie Mellon Universiteit en de Universiteit van Oxford, werkt Fairhair.ai ook met een Wetenschappelijke adviesraad. De oprichters - Regina Barzilay, Georg Gottlob, Jure Leskovec en Eric Nyberg - zijn pioniers op het gebied van alle verschillende technologieën achter Fairhair.ai.

Fairhair.ai werkt nauw samen met geselecteerde Meltwater Enterprise-klanten en academische partners, in afwachting van het beschikbaar stellen van diensten aan de bredere gemeenschap van ontwikkelaars en data wetenschappers later dit jaar. Ontwikkelaars en bedrijven die geïnteresseerd zijn om Fairhair.ai te proberen voordat ze worden gelanceerd, kunnen hier aanmelden. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!