Conclusion koopt SAP specialist myBrand

15-08-2018 | door: Witold Kepinski

Conclusion koopt SAP specialist myBrand

Conclusion is voornemens SAP-dienstverlener en kennispartner myBrand over te nemen om daarmee haar positie in de SAP-markt te verstevigen en klanten nog beter van dienst te kunnen zijn bij de transformatie en continuïteit van hun SAP-omgevingen. De organisatie heeft hiervoor een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt.

De voorgenomen overname wordt definitief na goedkeuring van de mededingingsautoriteit. Door samenvoeging van myBrand en Conclusion Xtensional ontstaat een sterke SAP-dienstverlener in de Nederlandse markt met brede expertise in de nieuwe SAP-wereld die wordt getypeerd door zaken als S/4HANA, zowel on premise als in de public cloud, zo beweert Conclusion.

Met deze strategische zet zegt Conclusion haar ecosysteem te kunnen versterken. Hiermee kan zij haar klanten nog beter ondersteunen op het gebied van operationele continuïteit, digitale transformatie, IT-outsourcing en het inrichten van het applicatielandschap. Conclusion meldt de ambitie te hebben om de sterke positie in de SAP-markt richting 2021 verder uit te bouwen naar een leidende positie.

NPM Capital

myBrand is nu nog in handen van De Hoge Dennen Capital, dat in 2015 een meerderheidsbelang nam in het bedrijf. Vanwege de sterke groei en ontwikkeling die myBrand de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, besloten beide partijen dat het tijd was voor een volgende stap. Conclusion is sinds 2016 in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM Capital (onderdeel van het familiebedrijf SHV). De details van de voorgenomen overname worden niet bekendgemaakt.

Organisatie

Na voltooiing van de voorgenomen overname beschikt myBrand als onderdeel van het ecosysteem van Conclusion, naast haar reeds bestaande vestigingen in Amstelveen, Apeldoorn en Geertruidenberg, over een vierde locatie in Nieuwegein, die gevormd wordt door het huidige Conclusion Xtensional. Jan Riksen, huidig directeur van Conclusion Xtensional, het SAP-bedrijf van Conclusion, treedt toe tot het managementteam van de nieuwe organisatie. Seger Theuns, directeur van myBrand, blijft aan als algemeen directeur. 

Business Transformatie en IT-Services

Engbert Verkoren (foto), CEO bij Conclusion: “Conclusion is een IT-dienstverlener met een focus op businesstransformatie en IT-services waaronder IT-outsourcing. Met de 22 bedrijven uit ons ecosysteem richten we ons voornamelijk op domeinen met een maatschappelijk relevant karakter, zoals veiligheid, vervoer en zorg. Onze kracht als IT-dienstverlener is het combineren van specifieke domeinkennis en kennis van klantorganisaties met hoogwaardige diepgaande technologische kennis en vakmanschap. Dit is gedreven door ons motto ‘Business Done Differently’. Na voltooiing van de voorgenomen overname van myBrand versterken we onze slagkracht, onze specifieke expertise en onze positie om bedrijven en overheden op innovatieve wijze te ondersteunen bij hun digitale transformatie. We denken en werken binnen ons ecosysteem altijd vanuit de business van onze klanten en we nemen verantwoordelijkheid. De missie van myBrand sluit daar feilloos op aan. In de nieuwe samenstelling kunnen we organisaties nog beter helpen met SAP-oplossingen, verantwoordelijkheid nemend voor de transformatie naar de nieuwe wereld en voor de continuïteit van de bestaande en toekomstige omgeving.”

Cultuur

Seger Theuns, algemeen directeur bij myBrand: “Voor myBrand is dit een strategische stap, die ons verder brengt in het realiseren van onze ambitie om in 2021 dé leidende SAP-dienstverlener te zijn. Onze missie, best gewaardeerd door het nemen van verantwoordelijkheid, blijft hierbij het uitgangspunt. De kracht van Conclusion is dat alle IT-bedrijven binnen de organisatie optimaal gebruikmaken van elkaars competenties; een ecosysteem waar myBrand graag deel van uitmaakt. De duidelijke synergie tussen myBrand en Conclusion stelt ons in staat de dienstverlening naar onze klanten naar een breder en hoger niveau te brengen. De samenvoeging komt voort uit kracht: alle partijen versterken elkaar, zowel in kennis als cultuur.”  

Terug naar nieuws overzicht
Software