QNAP Systems Q’center v1.8 ondersteunt ARM-gebaseerde NAS

16-08-2018 | door: Witold Kepinski

QNAP Systems Q’center v1.8 ondersteunt ARM-gebaseerde NAS

QNAP Systems heeft Q’center v1.8 uitgegeven, een bijgewerkte versie die niet alleen de mogelijkheden van de host server uitbreidt tot ARM gebaseerde NAS-modellen maar dat ook meer functies toevoegt om machtigings- en beveiligingsbeheer te verbeteren. Als centraal beheerplatform dat het beheer van meerdere QNAP NAS-systemen consolideert, biedt Q'center directe en volledige informatie ter ondersteuning van IT-beheerders bij het efficiënter nemen van cruciale beslissingen aldus het bedrijf.

“Het nieuwe Q’center is meer gericht op het versterken van het beveiligingsbeheer in zakelijke opslagomgevingen, terwijl Q’center tevens hostservers beschikbaar maakt voor ARM-gebaseerde NAS-systemen om de drempel voor kleine en middelgrote bedrijven te verlagen bij het inzetten van een centraal NAS-beheersysteem,” zei Ripple Wu, Product Manager bij QNAP.

Met Q’center v1.8 kunnen QNAP’s nieuwe 64-bit ARM-gebaseerde NAS-modellen als hostservers fungeren voor het bieden van een grotere kosten-efficiëntie. Naast het beheren van fysieke QNAP NAS-systemen kunnen Q’center hostservers nu vQTS - virtual QTS besturingssystemen beheren. Door het centrale gebruik en de bewaking van meerdere vQTS kunnen IT-beheerders gemakkelijk geïntegreerde NAS-ervaringen integreren inclusief aspecten van vQTS.

Q'center v1.8 voegt integratie toe met Windows Active Directory, waardoor meerdere NAS-systemen gemakkelijk kunnen worden gekoppeld aan Windows AD zodat de domeingebruikers dezelfde account-naam en wachtwoord van Windows AD kunnen gebruiken om verbinding te maken met verschillende QNAP NAS-systemen binnen het lokale netwerk. IT-beheerders kunnen tevens efficiënt gedeelde mappen maken met verificatie van toegangsrechten voor verschillende AD-accounts, zodat ze kostbare tijd kunnen uitsparen voor belangrijker taken.

IT-beheerders kunnen Q’center gebruiken om waarschuwingen voor ongeoorloofde toegang in te stellen. Als ongeoorloofde toegang wordt gedetecteerd, kunnen ze snel de gebruikersnaam en het wachtwoord voor meerdere NAS-systemen tegelijk wijzigen via Q’center en centraal alle toegangslogs verzamelen voor een beter beheer van de NAS-gegevensbeveiliging.

Q'center biedt een totale oplossing voor zakelijke opslagomgevingen. Het zorgt voor rapporten over huidige en eerdere NAS-statistieken, en de mogelijkheid om universele en gemeenschappelijke NAS-instellingen te maken voor het efficiënt beheren van meerdere NAS-eenheden, inclusief firmware updates, app-installaties, het maken van gedeelde mappen, en machtigingsinstellingen voor meerdere client-NAS.

Beschikbaarheid

Q’center v1.8 is nu beschikbaar in het QTS App Center.

Q’center hostserver vereisten: QNAP NAS met QTS 4.3.3 (of later). Ondersteunende modellen: op x86 gebaseerde NAS (Intel- of AMD-processor), en 64-bit op ARM-gebaseerde NAS (TS-932X, TS-832X, TS-1635AX en TS-x32XU serie)

Terug naar nieuws overzicht
Hardware