Datacenter operators worstelen met verandering en complexiteit

Datacenter operators worstelen met verandering en complexiteit

16-08-2018 | door: Witold Kepinski

Datacenter operators worstelen met verandering en complexiteit

Uptime Institute kondigt de resultaten aan van zijn achtste jaarlijkse Data Centre Survey, waarin de belangrijkste trends en ontwikkelingen worden onderzocht die de IT-infrastructuursector van vandaag vormgeven. De resultaten laten zien hoe operators worstelen met nieuwe uitdagingen, inclusief de businesscase en de kosten van hybride IT-benaderingen, en bieden een overzicht van de belangrijkste trends die de IT-infrastructuur leveren en de wereldwijde strategie bepalen, variërend van voorbereidingen op het gebied van klimaatverandering en edge computing tot uitval , energie-efficiëntie, rackdichtheid en personeelstrends.

Jaarlijks voert Uptime Institute een wereldwijde enquête uit over de datacenter-industrie. Dit jaar werd het onderzoek uitgevoerd tussen februari en mei 2018 en bevatte antwoorden van bijna 900 datacenterexploitanten en IT-professionals die verbonden zijn met bedrijfs- en serviceprovidersfaciliteiten in meer dan 50 landen over de hele wereld.

"De snelle groei in de implementatie van cloud- en hybride IT-benaderingen heeft een periode van grote verandering ingeluid die technologie, organisatorische en managementcomplexiteit creëert", zegt Andy Lawrence, Executive Director van Research bij Uptime Institute. "En deze nieuwe uitdagingen zijn vele malen anders dan alles wat eerder in de industrie in deze omvang werd gezien. Het is een perfecte storm."

PUE

Zoals de resultaten onthulden, zijn datacenterexploitanten er over het algemeen in geslaagd om energieverspilling te verminderen - de gemiddelde PUE, de meest gebruikte infrastructuurefficiëntiemaatstaf voor de industrie, werd gerapporteerd met een recordgemiddelde van ongeveer 1,58 (hoewel de verbeteringen in jaar / jaar afnemen). In alarmerend contrast onthulden de enquêteresultaten ook dat zowel de snelheid van storingen als de ernst van elke storing groter was dan die van slechts een jaar geleden.

"Vandaag worstelen operators met nieuwe uitdagingen, waaronder een verhoogde complexiteit en grote onderlinge afhankelijkheid van systemen en datacenters," vervolgde Andy Lawrence. "Vooruitkijkend verwachten velen een aanzienlijke nieuwe hybride en edge computercapaciteit in te zetten, die nieuwe diensten zal ondersteunen, maar een extra laag van complexiteit zal toevoegen."

Hybrid IT

Veel respondenten in de enquête worstelen met het beoordelen van de businesscase en de effectiviteit van hun hybride IT-architecturen (gedefinieerd als elke mix van on-premises datacentercapaciteit en externe bronnen zoals colocatie, cloud, hosting en XaaS). Slechts ongeveer de helft van hen is ervan overtuigd dat ze de echte kosten en risico / prestatie-uitwisselingen van hun gekozen aanpak begrijpen.

Downtime

Hoewel bijna tweederde van de respondenten (61%) zei dat het hebben van workloads verspreid over on-site, colocatie en cloud-implementaties hun algehele IT veerkrachtiger heeft gemaakt, werd dit niet ondersteund door het bewijsmateriaal: het aantal respondenten dat IT downtime ondervond de incidentele of ernstige achteruitgang van de dienstverlening in het afgelopen jaar (31%) steeg ten opzichte van het onderzoek van 2017 (met ongeveer 25%). En in de afgelopen drie jaar had bijna de helft (48%) van onze 2018-respondenten een storing in hun eigen site of serviceprovider.

Storingen

Meer dan 80% van de respondenten zei dat hun uitval (storingen) te voorkomen waren - de belangrijkste oorzaken van uitval waren menselijke fouten, stroomuitval, netwerkstoringen, configuratiefouten en uitval van externe leveranciers. De onderzoeksgegevens toonden ook aan dat het van cruciaal belang voor de groei van de gedistribueerde digitale infrastructuur is de implementatie van hooggedistribueerde en / of edge computing, waardoor efficiëntere operaties mogelijk worden door middel van automatisering, real-time data-analyse en kunstmatige intelligentie (en machine-learning) controle in verband met op afstand beheerde faciliteiten. Meer dan 40% van de respondenten verklaarde te verwachten dat hun organisatie edge computing-mogelijkheden zou vereisen, wat werd gedefinieerd als "vereisten die verwerking van gegevens dichter bij de bron van de generatie / het gebruik ervan noodzakelijk maken".

Edge computing

"Edge computing is opwindend vanwege de verbeterde prestaties en schaalbaarheid die het kan bieden voor technologieën van de volgende generatie, zoals kunstmatige intelligentie, het internet der dingen en zelfs autonome rij-applicaties. We verwachten de komende jaren een substantiële groei in de voorsprong te zien, "voegde Andy Lawrence eraan toe," Edge heeft de mogelijkheid om verder te bouwen op elke set van applicatie-verbeteringen en de vooruitgang van eerdere versies, wat tot een snelle verbetering van de ontwikkeling van capaciteiten zal leiden."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter