Redactie - 16 augustus 2018

Oracle wint rechtszaak tegen Rimini Street

Oracle heeft opnieuw gelijk van een Amerikaanse federale rechtbank verkregen, waarbij Rimini Street, een externe leverancier van Oracle software-onderhoud, mag worden uitgesloten van de verkoop van diensten rond Oracle's zakelijke producten. Dit meldt Oracle op zijn website.

Oracle meldt: 'Onlangs verleende een federale rechtbank in Nevada voor de tweede keer Oracle's motie voor een permanent verbod tegen Rimini Street wegens jarenlange inbreuk op de auteursrechten van Oracle. Naar het oordeel van Rimini Street heeft het Hof duidelijk gemaakt dat de activiteiten van Rimini sinds haar ontstaan ??"volledig zijn gebaseerd op de inbreuk op de auteursrechtelijk beschermde software van Oracle." De Rekenkamer benadrukte ook Rimini's "bewuste veronachtzaming" van de auteursrechten van Oracle en Rimini's "significante procesfouten" bij het toekennen van de motie van Oracle voor de advocatenhonoraria.

"Zoals de uitspraak van het Gerechtshof vandaag duidelijk maakt, is het bedrijf van Rimini Street volledig gebouwd op onwettig gedrag, en Rimini's leidinggevenden hebben herhaaldelijk gelogen om de illegale handelingen van hun bedrijf te verhullen. Rimini, die toegeeft dat het onderwerp is van een lopend federaal strafrechtelijk onderzoek, heeft bewezen berucht te zijn en het lijkt zeer duidelijk dat het zijn onwettige gedrag niet zal stoppen totdat een rechter het beveelt te stoppen. Oracle is dankbaar dat het Federale Hof in Nevada dat vandaag heeft gedaan, "zei Dorian Daley, Executive Vice President en General Counsel van Oracle.

Het Hof merkte op dat Rimini's onbeschaamde wangedrag haar in staat stelde om haar inbreukmakende bedrijf "snel op te bouwen", terwijl Oracle op hetzelfde moment onherstelbaar werd beschadigd, omdat het hele bedrijfsmodel van Rimini "de obligaties en het vertrouwen dat Oracle bij haar klanten heeft, teniet deed". benadrukt dat gedurende meer dan vijf jaar procesvoering, "letterlijk tot de rechtszaak", Rimini Street de aantijgingen van inbreuk ontkende. Tijdens de rechtszaak veranderde Rimini-topman Seth Ravin, die ook een beklaagde was, echter zijn verhaal en gaf hij voor het eerst toe dat Rimini Street inderdaad alle inbreukmakende activiteiten die Oracle had vastgesteld, had begaan.

Tot slot verklaarde het Hof dat meer dan $ 28 miljoen aan advocatenhonoraria aan Oracle zou moeten worden toegekend vanwege Rimini Street's significante procesfouten in deze actie. Rimini merkt op de markt dat deze prijs naar Rimini zou moeten worden teruggestuurd, is onjuist en misleidend gebleken, zoals zoveel van zijn acties en garanties aan klanten en anderen.'

Rimini is overigens zelf van plan gewoon door te groeien, het presteerde in het laatste kwartaal weer groeicijfers.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!