NetApp All-Flash Array omzet groeit als kool

16-08-2018 | door: Witold Kepinski

NetApp All-Flash Array omzet groeit als kool

Data storage en management specialist NetApp heeft zijn financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het fiscale gebroken boekjaar 2019, dat eindigde op 27 juli 2018.

De sterke verkoop van alle flash-opslagarrays leidde tot een solide kwartaal voor NetApp. De netto omzet kwam uit op 1,47 miljard dollar, een stijging van 12 procent jaar-op-jaar van 1,32 miljard dollar in het eerste kwartaal van fiscaal 2018. 

De GAAP nettowinst van bedroeg 283 miljoen dollar, vergeleken met GAAP nettowinst van 131 miljoen dollar in het eerste kwartaal van boekjaar 2018; niet-GAAP nettowinst 1 van 281 miljoen dollar, vergeleken met non-GAAP nettowinst van 166 miljoen dollar in het eerste kwartaal van boekjaar 2018.

De netto-inkomsten in het tweede kwartaal zullen naar verwachting tussen 1,45 miljard en 1,55 miljard dollar bedragen.

"We hebben een zeer sterk eerste kwartaal behaald met omzet, brutomarge, operationele marge en winst per aandeel, allemaal boven onze richtlijnen. In het eerste kwartaal introduceerden we substantiële innovatie in onze portfolio, we breidden onze toonaangevende cloud-dataservices uit en introduceerden nieuwe partnerships, producten en oplossingen om datagedreven organisaties te laten gedijen", zegt George Kurian (foto), chief executive officer. "Ondernemingen geven blijk van een groot vertrouwen in NetApp door langetermijninvesteringen te doen om de NetApp Data Fabric in hun gehele onderneming mogelijk te maken."

Hoogtepunten eerste kwartaal boekjaar 2019:

NetApp breidt cloudgegevensservices uit

Azure NetApp-bestanden zijn nu beschikbaar in openbare voorvertoning. Azure NetApp Files is gezamenlijk ontwikkeld door Microsoft en NetApp en is een native Azure-service die wordt aangedreven door NetApp's toonaangevende expertise op het gebied van ONTAP-technologie en opslag.

NetApp heeft NetApp Cloud Volumes Services voor Google Cloud Platform aangekondigd, waarmee klanten een volledig beheerde cloud-native bestandsopslagservice wordt geboden die is geïntegreerd met Google Cloud Platform.

Nieuwe producten en oplossingen die door gegevens gestuurde organisaties helpen gedijen

NetApp introduceerde de AFF A800- array, een high-performance, in de cloud verbonden flashsysteem voor kunstmatige intelligentie en computerintensieve applicaties. De NetApp AFF A800 is de eerste beschikbare end-to-end NVMe enterprise grade flash-array en heeft de eerste ondersteuning voor 30TB solid-state drives in de branche.

De nieuwste update van het vlaggenschip NetApp ONTAP 9-software bevat verbeteringen aan FabricPool en verbetert de tiering van hybride cloudgegevens en voegt ondersteuning toe voor Microsoft Azure. ONTAP verplaatst automatisch inactieve gegevens naar een lagere opslaglaag om geld te besparen en gegevens terug te halen wanneer dat nodig is.

NetApp Active IQ -technologie biedt nieuwe cloudgebaseerde analyses voor alle NetApp-systemen die toekomstige prestatiebehoeften voorspellen en identificeert onbeschermde gegevens om operaties te optimaliseren. 

NetApp StorageGRID- objectgebaseerde opslagoplossing biedt nu een superieure cloudinfrastructuur van de volgende generatie voor naleving van financiële en persoonlijke gegevensbewaring als een geïntegreerd hulpmiddel in openbare en privéclouds. 

Cisco en NetApp vereenvoudigen de levering van cloudinfrastructuur en industriespecifieke applicaties  

De nieuwe Managed Private Cloud-oplossing, gebouwd op FlexPod, stelt klanten in staat een cloud-achtig As-a-Service-model te ontwikkelen voor hun lokale IT met beheer op afstand, het beveiligen van kritieke klantgegevens en het bevorderen van cloud-mogelijkheden voor zowel partners als hun klanten.  

Nieuwe FlexPod-industrie-oplossingen bieden een bewezen platform om snel belangrijke applicaties te implementeren in sectoren die worden uitgedaagd door de steeds diverser wordende, dynamische en gedistribueerde aard van data. De aanvankelijke industrie-oplossing, FlexPod Datacenter voor Epic EPD , vereenvoudigt de IT-infrastructuur voor klanten in de gezondheidszorg, helpt hen sneller te handelen en de patiëntenzorg te verbeteren.  

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht