Applicaties gaan vaker naar een private cloud en on-premises omgeving

16-08-2018 | door: Witold Kepinski

Applicaties gaan vaker naar een private cloud en on-premises omgeving

Organisaties verplaatsen in de komende twee jaar 50 procent van hun openbare cloud-applicaties naar een private cloud of een niet-cloudomgeving, volgens het IDC 2018 Cloud en AI Adoption Survey. Dit heeft vaak te maken met security issues.

Bedrijven migreren applicaties en data vaker naar een on-premises en private cloud-omgevingen uit de public cloud, volgens een survey van onderzoeksbureau IDC. De belangrijkste reden voor bedrijven om af te stappen van de openbare cloud was veiligheid, volgens het IDC-rapport,

Ruim 80 procent van de 400 IT-besluitvormers die deelnamen aan IDC 2018 Cloud en AI Adoption Survey zeiden dat hun organisatie applicaties of gegevens die voornamelijk deel uitmaakten van een openbare cloudomgeving naar een on-premise of private cloud-oplossing in de afgelopen jaar. Daarnaast zeggen respondenten dat ze van plan zijn om 50 procent van hun openbare cloud-geïnstalleerde applicaties de komende twee jaar naar een privécloud of niet-cloudomgeving te verplaatsen.

De IDC-enquête geeft een overzicht van eindgebruikers om inzicht te krijgen in de impact die cloud op hun organisaties heeft. Het primaire doel van de enquête was om cloud- en AI-acceptatie te ontdekken en de impact die deze technologieën zouden kunnen hebben op de trends voor infrastructuurimplementatie in de komende 24 maanden. Het secundaire doel was om inzicht te krijgen in de impact die deze technologieën zullen hebben op de IT-organisatie, met een focus op professionals in de infrastructuuroperaties, aldus IDC.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud