Redactie - 17 augustus 2018

Allgeier koopt softwareontwikkelingsbedrijf iQuest

Het Duitse softwarebedrijf Allgeier uit München heeft een koopovereenkomst getekend om de meerderheid van de aandelen in het softwareontwikkelingsbedrijf iQuest te verwerven.

iQuest is een internationaal softwarebedrijf met ongeveer 700 medewerkers, die werken in de ontwikkelingscentra in Cluj, Boekarest, Sibiu, Brasov en Craiova in Roemenië, evenals op andere locaties in Duitsland, Zwitserland en Polen. iQuest werd opgericht in 1998 en behaalde in het afgelopen boekjaar een omzet van meer dan 30 miljoen dollar met een gecorrigeerde operationele EBITDA-marge van ongeveer 15 procent.

Het bedrijf ontwikkelt individuele softwareoplossingen voor grote internationale klanten, met name uit de sectoren life sciences, telecommunicatie, financiële dienstverlening, transport en energie. Met deze investering breidt Allgeier zijn competentie in de ontwikkeling van complexe softwareoplossingen voor bedrijfskritieke bedrijfsprocessen verder uit en zet de internationalisering van de groep voort. Met de aanzienlijke uitbreiding van zijn nearshoring-bronnen binnen de EU, zal Allgeier in de toekomst nog grotere schaalbaarheid bieden door middel van een flexibel, klantgericht service- en leveringsmodel. Naast de Duitse locaties heeft Allgeier al Europese ontwikkelingslocaties in Praag (Tsjechië) en Timisoara (Roemenië), evenals internationale ontwikkelingscentra in India, Vietnam en China met meer dan 5.000 software-experts.

De acquisitie is onderhevig aan de mededingingsautoriteiten in Duitsland en andere sluitingsvoorwaarden. De uitvoering van de koopovereenkomst wordt verwacht in de komende vier tot zes weken. Allgeier verwerft vervolgens ongeveer 67 procent van de aandelen voor een aankoopprijs in het bereik van een tweecijferig miljoen euro. Cornelius Brody, de oprichter van iQuest, zal de komende jaren ongeveer 21 procent blijven investeren. Het operationeel management houdt een belang van ongeveer 12 procent.

Gedreven door wereldwijde digitalisering en snelle technologische ontwikkeling, zijn er wereldwijd grote vraag naar zeer flexibele software en applicatie-ontwikkeling. Kwesties zoals Internet of Things (IoT), Industrie 4.0 en het doelgericht gebruik van grote hoeveelheden gegevens tot en met de integratie van kunstmatige intelligentie zijn snel veranderende bedrijfsmodellen en IT-systemen in alle sectoren. Tegen de achtergrond van deze wereldwijde marktkansen is de overname van iQuest voor Allgeier de volgende stap in de verdere aanzienlijke uitbreiding van de softwareontwikkeling- en servicesactiviteiten. Na de integratie van ca. Begin dit jaar heeft Allgeier wereldwijd 400 high-end softwareontwikkelingsbedrijven versterkt met de acquisitie van de Oostenrijkse softwareontwikkelingsspecialist ANECON Software Design und Beratung GmbH, Wenen. In juni werd Objectiva Software Solutions, Inc. uit San Diego, Californië, VS overgenomen door ongeveer 450 hoogopgeleide softwareontwikkelaars in de Chinese ontwikkelingscentra in Beijing en Xi'an.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!