SAP verkoopt meer cloud dan traditionele software

SAP verkoopt meer cloud dan traditionele software

17-08-2018 | door: Witold Kepinski

SAP verkoopt meer cloud dan traditionele software

SAP genereert nu meer inkomsten uit cloud software en services dan met de verkoop van software licenties. Dit zegt SAP-topman Bill McDermott (foto) in gesprek met de Amerikaanse media zoals The Information.

De SAP baas zegt onder andere: "Veel mensen dachten niet dat SAP een leider in de cloud zou kunnen zijn, en we dachten dat we die trend zouden weerstaan. In plaats daarvan zijn we in de cloud gestapt en naar de cloud geduwd." 

McDermott, die sinds 2010 aan het roer staat van SAP, zegt verder een breed offensief aan te kondigen tegen zijn concurrent Salesforce, de marktleider in cloud-gebaseerde klantrelatiesystemen. SAP heeft tot nu een marktaandeel van 6,5 procent op de CRM-markt, vergeleken met 19,6 procent voor Salesforce en 7,1 procent voor Oracle.

McDermott zegt van plan te zijn om de klantbeheersoftware van SAP nauwer te koppelen aan backofficetoepassingen zoals erp waar SAP sterk in is.

McDermott richt zich ook op Oracle. De SAP-chef meldt dat Success Factors hcm software en Ariba tot nu vooral Oracle-databases draaien maar tzt naar de SAP HANA-database migreren. McDermott beweert: "Dit zal de komende jaren meer dan 100 miljoen dollar besparen op de onderhouds- en licentiekosten van Oracle-software"

Terug naar nieuws overzicht
Software