ALSO werkt samen met Russische distributeur Treolan

17-08-2018 | door: Witold Kepinski

ALSO werkt samen met Russische distributeur Treolan

IT-distributeurs ALSO uit Zwitserland en Treolan uit Rusland hebben een partnerschap getekend voor Platform-as-a-Services (PaaS), waarmee Treolan haar klanten een breed scala aan SaaS-, IaaS- en DaaS-services in Rusland kan aanbieden. Treolan maakt deel uit van de LANIT Group, die in 2017 een omzet genereerde van 2,4 miljard dollar.

Met deze nieuwe samenwerking, de zesde die ALSO sinds 2015 heeft ondertekend, kunnen de Channel Partners van Treolan seats van hun eindklanten beheren en toepassingen ontwikkelen, uitvoeren en beheren zonder de complexiteit die typisch is voor het onderhouden van een adequate infrastructuur.

Microsoft CSP

Treolan start onmiddellijk met het Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) -programma, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe, verticaal gerichte aanbiedingen en nieuwe regionale toegang wordt gecreëerd voor de leverancierspartners van ALSO.

"We hebben ons Platform-as-a-Service-aanbod de afgelopen jaren strategisch uitgebreid over verschillende geografische gebieden. Met dit wereldwijd beschikbare Consumptional Business-model beheren we al twee miljoen seats op ons platform en hebben we potentiële toegang tot 10 miljoen seats. Het resultaat van onze samenwerking met Treolan, nu klanten in Rusland profiteren van een state-of-the-art platform en dramatisch verminderde complexiteit. Dit is de eerste stap in onze samenwerking met Treolan en ik kijk er naar uit om samen te werken met het team in Rusland, "zei Gustavo Möller-Hergt (foto), CEO van ALSO Holding.

Channel Partners

"Deze samenwerking met ALSO biedt Treolan een nieuwe kans: de ALSO Cloud Marketplace helpt ons onze partners efficiënter te bereiken en een onovertroffen service te bieden aan onze meer dan 2900 channel partners en hun eindklanten. we lanceren onmiddellijk, we zullen klaar zijn voor het nieuwe softwareabonnementsprogramma dat deze zomer door Microsoft zal worden uitgebracht,", zegt Gregory Sverdlikov, CEO van Treolan.

Deze aankondiging volgt op een reeks partnerschappen die ALSO sinds 2015 is aangegaan. In het voorjaar van 2017 heeft ALSO ook partnerschappen aangekondigd met Bezeq International en Intcomex, waarmee het bereik van de ALSO Cloud Marketplace-platform voor Israël, alsook voor Zuid-Amerika en het Caribisch gebied werd uitgebreid. Deze volgden op een eerdere aankondiging in de herfst van 2016, toen ALSO overeenstemming bereikte over een partnerschap met Innovix Distribution om de ALSO Cloud Marketplace beschikbaar te maken voor de channelpartners van Innovix, te beginnen in Singapore, Maleisië en Hong Kong. Eerder in juni van hetzelfde jaar ondertekende ALSO een partnerschap met Logicom om het marktplatform te bieden aan partners in 13 landen in Zuid-Europa en het Midden-Oosten. In december 2015 hadden ALSO en Westcoast overeenstemming bereikt over een samenwerking om het platform beschikbaar te stellen aan Westcoast-klanten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud