ALSO en HPE tekenen service overeenkomst voor delen van Oost-Europa

18-08-2018 | door: Witold Kepinski

ALSO en HPE tekenen service overeenkomst voor delen van Oost-Europa

IT-distributeur ALSO aangekondigd dat het is gecontracteerd door Hewlett Packard Enterprise (HPE) om haar verkoop- en servicesactiviteiten in Oekraïne, Wit-Rusland en Litouwen te runnen vanaf 1 november 2018. Met deze stap breidt ALSO zich verder uit naar Oost-Europa met focus op markten met groeipotentieel in lijn met zijn MORE-strategie.

Onder de overeenkomst zal ALSO aparte juridische entiteiten in Oekraïne en Wit-Rusland en Litouwen opzetten die onafhankelijk zullen opereren om HPE-aanbiedingen en gerelateerde diensten te verkopen. Door de verantwoordelijkheid voor verkoop, kanaalbeheer, diensten en marketingfuncties op zich te nemen, zal de lokale expertise van HPE helpen haar activiteiten in deze landen te versterken. ALSO zal de gewenste en verwachte HPE-ervaring blijven leveren voor alle beschikbare HPE-producten, -services en -oplossingen door gebruik te maken van de expertise van de HPE-partnergemeenschap. Dit nieuwe samenwerkingsmodel brengt geen veranderingen met zich mee in de dagelijkse activiteiten van de kanaalpartners van ALSO en geen veranderingen voor het bestaande ecosysteem van HPE-partners, aldus de twee bedrijven.

"Deze overeenkomst vertegenwoordigt een nieuw leverancierendienstaanbod voor ALSO binnen zijn Solutions en as-a-Service bedrijfsmodellen die extra waarde voor beide organisaties zullen ontgrendelen. We zien een grote toekomst zowel in dit soort aanbod als onze uitbreiding naar de regio. Wij zijn van mening dat dit onze aanwezigheid op de markt in Oost-Europa aanzienlijk zal vergroten, "aldus Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG.

"HPE is een wereldleider op het gebied van IT-infrastructuur en door onze samenwerking met ALSO zullen we onze uitgebreide portfolio van producten en diensten blijven leveren aan Oekraïne, Wit-Rusland en Litouwen. Dit nieuwe initiatief met ALSO zal de positie van HPE in de regio versterken en de huidige en toekomstige klanten ten goede komen, "zei Martin Kubala, Managing Director van Oost-Zuid-Europa bij HPE.

"We hebben ALSO als onze partner voor deze regio geselecteerd op basis van onze jarenlange, vertrouwde relatie en samen zullen we HPE's IT-oplossingen en -services aan de regio blijven leveren, met een nog sterkere ervaring voor onze klanten en partners" zo besluit Mikko Eerola, Managing Director, Finland and Baltics bij HPE.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware