Witold Kepinski - 17 augustus 2018

Intel koopt deep learning startup Vertex.Ai

Intel koopt voor een onbekend bedrag deep learning startup Vertex.Ai. De overname moet Intel een verdere boost geven bij het ontwikkelen van deap leraning software.

Deep learning is een onderdeel van machine learning en biedt een algoritme dat is gebaseerd op patroonherkenning die zaken sneller herkent. Op de website van Vertex.Ai wordt gemeld dat Intel zijn deep learning-engine PlaidML zal blijven ontwikkelen als een open source-project, dat een onderdeel zal worden van de backend voor de open source-compiler van Intel nGraph

Het zevenpersoons-team van Vertex.Ai zich heeft aangesloten bij het Movidius-team in Seattle, dat valt onder Intel's Artificial Intelligence Products Group."Met deze acquisitie heeft Intel een ervaren team en IP opgedaan om flexibel diepgaand leren verder mogelijk te maken", aldus het bedrijf.

De overname kadert binnen de transformatie die Intel noodgedwongen doormaakt. Het bedrijf dat naam en faam maakte rond processors heeft de cruciale trein rond mobiele processors gemist, en is vastberaden om die fout niet meer te malen. Intel zet nu fors in op onderzoek en ontwikkeling rond AI en de impact op computing. Vertex past perfect in die visie want slaat de brug tussen krachtige processors en hoe ze effectief te gebruiken om AI in apps in te bouwen.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!