Witold Kepinski - 20 augustus 2018

Gartner publiceert Magic Quadrant for Unified Endpoint Management

Gartner heeft de markt voor mobile device management (MDM) en Enterprise Mobility Management (EMM) met een nieuwe term aangeduid: Unified Endpoint Management (UEM).

In het Gartner Magic Quadrant voor Unified Endpoint Management Tools van 2018  heeft Gartner UEM-leveranciers geëvalueerd op basis van verschillende criteria waaronder EMM-mogelijkheden (zoals provisioning, rapportage en gegevensbeveiliging), beheer van devices (Windows, Mac etc), klant- en agent-gebaseerde beheer (waaronder imaging en patching) en beheer voor Internet of Things (IoT) apparaten en gateways.

In de Magic Quadrant evalueert Gartner de sterke en zwakke punten van 14 providers. De grafiek is verdeeld in vier kwadranten, nichespelers, uitdagers, visionairs en leiders. Onderzochte bedrijven zijn VMware, Microsoft, IBM, BlackBerry, MobileIron, Ivanti, NationSky, Matrix42, ManageEngine, Snow Software, Sophos, Citrix, 42Gears en SOTI.

Leiders

Leiders zijn MobileIron, BlackBerry, IBM, Microsoft en VMware. Volgens Gartner hebben deze leiders de meest complete oplossingen in de UEM-markt. 

Uitdagers en Nichespelers

Ivanti is de enige uitdager, terwijl NationSky, Matrix 42, ManageEngine en Snow Software nichespelers zijn.

Visionairs

Visionairs zijn Sophos, Citrix, 42Gears en SOTI. Deze spelers bieden volgens Gartner unieke mogelijkheden in aspecten van UEM en een innovatieve benadering voor het oplossen van gebruikersproblemen.

Buiten de boot

Gartner heeft ook andere spelers bekeken die niet in het de Magic Quadrant staan. Dat zijn Accelerite, Google en Jamf. Deze drie spelers missen nog de gevestigde staat van dienst en de volledigheid van een UEM product, aldus Gartner.

Op de site van VMware is een gratis rapport van deze Gartner Magic Quandrant te downloaden.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!