Witold Kepinski - 21 augustus 2018

HPE supercomputer voor National Renewable Energy Laboratory (NREL)

HPE supercomputer voor National Renewable Energy Laboratory (NREL) image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft aangekondigd dat het een nieuwe supercomputer bouwt voor het Amerikaanse National Renewable Energy Laboratory (NREL) dat energie-efficiënter is en 3,5 keer krachtiger dan zijn bestaande systeem.

De nieuwe ontwikkeling is onderdeel van een langdurige samenwerking tussen HPE en het Amerikaanse Department of Energy (DOE) om geavanceerde supercomputing- en HPC-oplossingen toe te passen om onderzoek binnen verschillende DOE-agentschappen te versnellen.

Het nieuwe, snel presterende systeem, dat NREL Eagle heeft genoemd, zal gedetailleerdere modellen uitvoeren die complexe processen, systemen en verschijnselen simuleren om vroeg onderzoek en ontwikkeling op het gebied van energietechnologieën op verschillende gebieden, zoals voertuig-, windenergie- en datawetenschappen, te bevorderen.

Naarmate computerservaringen en supercomputers steeds schaalbare prestaties aannemen, zal de industrie het energieverbruik blijven bestrijden om de bedrijfskosten en de vervuilingsniveaus te verlagen. HPE zet zich in voor het ontwerpen van innovatieve energie-efficiënte oplossingen voor high-performance computing-technologieën van de volgende generatie. Door collaboratieve inspanningen met NREL, van een initiatief om datacenters met waterstofbrandstofcel mogelijk te maken voor het nieuwe Eagle-systeem, voedt HPE slimmere, energiebewuste datacenteromgevingen.

Lees meer op de site van HPE.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!