Witold Kepinski - 22 augustus 2018

Horizons Ventures (HK) investeert 4 miljoen euro in Cloudalize

Horizons Ventures (HK) investeert 4 miljoen euro in Cloudalize image

Het Gentse IT-bedrijf Cloudalize, dat gespecialiseerd is in het beschikbaar maken van grafische werkomgevingen op smartphones en tablets, ontvangt 4 miljoen euro van Horizons Ventures, het investeringsfonds van de Hongkong-telecommagnaat Li Ka-Shing.

Cloudalize biedt cloud-gebaseerde grafische werkomgevingen. De oplossing is met name succesvol in de bouw- en vastgoedsector. De technologie stelt verkopers van onroerende goederen in staat om hun klanten te begeleiden door een virtueel model van gebouwen die nog moeten worden gebouwd. "De vastgoedsector digitaliseert snel. We willen dat onze kijkers met een klik de grafische verwerkingskracht bereiken," legt Cloudalize CEO Benny Willen uit.

Met het geld van Horizons Ventures plant Cloudalize 10 technologische profielen te rekruteren voor hun hoofdkantoor in Gent. Ze zullen toetreden tot het huidige team van 24 personen. Het breidt ook zijn verkoopnetwerk uit , met de nadruk op New York, waar het een kantoor opent in de gebouwen van Belcham, de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel en Azië.

Cloudalize dankt dit nieuwe kapitaal deels aan eerdere interessante partnerschappen. Zo werkte Cloudalize samen met Nvidia, specialist in de ontwikkeling van grafische chips, als een bevoorrechte partner. En in de gamewereld heeft het de krachten gebundeld met Epic Games , de producent van het extreem populaire spel Fortnite.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!