Witold Kepinski - 22 augustus 2018

Microsoft Open Network Emulator Replicatie wordt open source

Microsoft Open Network Emulator (ONE) replicatie wordt binnenkort open source voor Azure cloud netwerk omgevingen.

ONE is volgens Microsoft in staat om trouw een netwerk te emuleren dat bestaat van duizenden heterogene apparaten. Het belangrijkste idee achter ONE is om een gevirtualiseerd te maken versie van elk apparaat in een sandbox (container of VM) en verbindt de sandbox's onderling met virtuele netwerkkoppelingen volgens echte netwerktopologieën. Vervolgens worden echte configuraties in de virtuele apparaten toegepast, om een emulatie te vormen die een getrouwe replicatie biedt van het netwerkbesturingsvlak en een redelijke benadering van het netwerkgegevensvlak, aldus Microsoft.

Het belangrijkste is dat ONE volledig transparant is vanuit het perspectief van een netwerkingenieur: de ingenieur communiceert met de apparaten op dezelfde manier als met een normale productie hardware apparaat zo meldt Microsoft. 

ONE is de afgelopen 12 maanden dagelijks in Azure in gebruik geweest. Gedurende deze tijd heeft Microsoft miljoenen uren aan ONE-emulaties besteed - en honderden bugs in de beta versie opgelost waardoor grote storingen kunnen worden voorkomen.

final-ONE-Microsoft-demo.pdf

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!