Redactie - 22 augustus 2018

Israël weigert akkoord te gaan met prijsverhoging van Microsoft

Israël gaat haar miljoenencontract met Microsoft niet verlengen. Het land stapt nog niet af van de software, maar gaat niet akkoord met de prijsverhoging en aangepaste voorwaarden.

Momenteel heeft het land een overeenkomst waarbij het zo'n 27 miljoen Shekel (23,7 miljoen euro) per jaar betaalt voor Windows, Office- en serversoftware voor ministeries en overheidsdiensten. Volgens Reuters heeft het ministerie van financiën van het land laten weten dat Microsoft de licentieovereenkomst wil aanpassen waardoor het de software niet langer koopt, maar huurt. Onder die nieuwe voorwaarden zou de prijs ook verdubbelen en gaat er data naar de cloud, zaken die Israël liever niet heeft.

"Dit zal overheden aanmoedigen om hun behoefte aan technologie van Microsoft te herbekijken of over te stappen naar alternatieven", aldus het ministerie. Momenteel lijken er geen plannen om af te stappen van Windows, alleen om niet mee te gaan in het huur- en cloudmodel van Microsoft. Het softwarebedrijf zelf geeft geen commentaar tegenover Reuters.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!