Wouter Hoeffnagel - 22 augustus 2018

Zeven op de tien ICT-vacatures zijn moeilijk te vervullen

Vacatures voor ICT-functies zijn één van de moeilijkst vervulbare vacatures van dit moment. 70% van alle ICT-gerelateerde vacatures is moeilijk op te vullen.

Dit blijkt uit een publicatie waarin het UWV de oorzaken en gevolgen van moeilijk vervulbare vacatures in kaart brengt. In veel gevallen zijn vacatures moeilijk vervulbaar omdat er simpelweg te weinig sollicitanten zijn. Bij ICT-vacatures is daarnaast de vakkennis van sollicitanten bovengemiddeld vaak onvoldoende.

Moeilijk vervulbare vacatures alsnog vervullen

Bedrijven die zich inzetten om moeilijk vervulbare vacatures alsnog te vervullen richten zich doorgaans vooral op het aanpassen en uitbreiden van het wervingstraject. Dit is niet zonder succes. Bijna twee derde van de moeilijk vervulbare vacatures die in 2017 zijn uitgeschreven zijn alsnog vervuld.

Ruim vier op de tien bedrijven verwachten dat het in 2018 nog (veel) moeilijker wordt om vacatures op te vullen dan afgelopen jaar. Binnen de ICT-sector geeft 32% aan dat vacatures in 2018 moeilijker op te vullen zijn, terwijl 6% verwacht dat dit veel moeilijker wordt. ICT-bedrijven verwachten hierdoor vooral niet aan de vraag vanuit klanten te kunnen voldoen en niet te kunnen groeien.

Meer informatie is te vinden in de publicatie 'Moeilijk vervulbare vacatures' van het UWV.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!