WeTransfer koopt Amerikaanse applicaties

22-08-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

WeTransfer koopt Amerikaanse applicaties

WeTransfer heeft de overname aangekondigd van de Amerikaanse applicaties Paper (een meeslepende schetstoepassing) en Paste (een presentatietool voor snel evoluerende teams).

WeTransfer verwierf het team, de gehele portfolio van octrooien / intellectuele eigendomsrechten en handelsmerken en alle activa voor de toepassingen van FiftyThree dat kantoren heeft in New York en Seattle. Met deze overname breidt WeTransfer zijn dienstenpakket voor creatieven uit, waardoor moeiteloos ideeën kunnen worden overgedragen van initiële inspiratie tot definitieve aflevering, aldus WeTransfer.

Sinds de oprichting in 2009 zegt WeTransfer te staan voor eenvoud en transparantie, waardoor gebruikers ideeën kunnen delen door grote bestanden over de hele wereld te verzenden met een schone interface en zonder verplicht registratieproces. Hierdoor kunnen WeTransfer's meer dan 42 miljoen maandelijkse gebruikers zonder afleiding werken - geen spam, geen knipperende advertenties, geen onnodige klikken - en is hun bestandsoverdrachtsdienst een favoriet geworden onder creatieve professionals. FiftyThree, dat is vernoemd naar de originele gereedschappen voor menselijke creativiteit - de 53 centimeter die hoofd, hart en hand verbindt - heeft ook prachtig eenvoudige gereedschappen gebouwd op de waarden van creatieve flow.

De oprichters van FiftyThree, Georg Petschnigg en Andrew Allen en de Paper- en Paste -teams in New York en Seattle, zullen zich bij WeTransfer voegen om de serie creatieve tools van WeTransfer te blijven ontwikkelen en ontwikkelen.

Dit is WeTransfer's eerste acquisitie van een Amerikaans bedrijf en markeert de tweede belangrijke stap in de uitbreiding van de organisatie naar de Verenigde Staten, die begon met de opening van een kantoor in Los Angeles in 2016. Met deze overname zal WeTransfer zijn geografische voetafdruk uitbreiden in de Verenigde Staten.

Terug naar nieuws overzicht