Witold Kepinski - 24 augustus 2018

HP draait weer goed kwartaal met devices en printers

HP zag zijn omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 12 procent stijgen naar 14,6 miljard dollar. De nettowinst steeg met 26 procent naar 900 miljoen dollar.

"Het derde kwartaal was opnieuw een sterk kwartaal, met consistente en evenwichtige prestaties in alle segmenten en regio's", zei Dion Weisler (foto), President en CEO van HP Inc. "We hebben gedifferentieerde innovatie in onze kern geleverd, onze groei-initiatieven geavanceerd en investeren in onze toekomst terwijl we leveren winstgevende groei, met niet-GAAP-winst per aandeel met 21% op jaarbasis."

De netto-omzet van Personal Systems steeg jaar-op-jaar met 12% (een stijging van 9% in constante valuta) met een operationele marge van 3,9%. De commerciële netto-omzet steeg met 13% en de netto-omzet van consumenten steeg met 10%. De totale eenheden stegen met 6%, terwijl notebooks met 6% stegen en desktops met 7%.

De netto-omzet van printing oplossingen nam jaar op jaar met 11% toe (een stijging van 9% in constante valuta) met een operationele marge van 16,0%. Totale hardware-eenheden waren 12% hoger met commerciële hardware-eenheden met 91% en consumentenhardware-eenheden met 2%. Levert de netto-inkomsten steeg met 8% (een stijging van 6% in constante valuta).

Vooruitzichten
Voor het fiscale kwartaal van 2018 schat HP dat de verwaterde netto-winst per aandeel van GAAP in het bereik van $ 0,48 tot $ 0,51 ligt en de niet-GAAP-verwaterde netto-winst per aandeel in het bereik van $ 0,52 tot $ 0,55 ligt. De niet-GAAP verwaterde netto winst per aandeel van het boekjaar 2011 in het vierde kwartaal is exclusief $ 0,04 per verwaterd aandeel, voornamelijk gerelateerd aan herstructurerings- en andere kosten, aan acquisitiegerelateerde lasten, toegezegd-pensioenregelingskosten, afschrijving van immateriële vaste activa, niet-operationele pensioengebonden kredieten / ( kosten), belastingaanpassingen en de gerelateerde belastingimpact op deze posten.

Voor het boekjaar 2018 verhoogt HP schattingen voor GAAP-verwaterde netto-winst per aandeel in het bereik van $ 2,82 tot $ 2,85 en niet-GAAP-verwaterde netto-winst per aandeel in het bereik van $ 2,00 tot $ 2,03. Fiscale niet-GAAP verwaterde netto-winst per aandeel van 2018 is exclusief $ 0,82 per verwaterd aandeel, voornamelijk gerelateerd aan herstructurerings- en andere kosten, aan acquisitiegerelateerde lasten, toegezegd-pensioenregelingskosten, afschrijving van immateriële vaste activa, niet-operationele pensioengebonden kredieten / (kosten) , kosten voor het doven van schulden, belastingaanpassingen en de gerelateerde belastingimpact op deze posten. Bovendien blijft HP anticiperen op het genereren van een vrije cashflow van ten minste $ 3,7 miljard voor fiscaal 2018.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!