IBM en Quanta Cloud Technology sluiten strategische alliantie
28-08-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM en Quanta Cloud Technology sluiten strategische alliantie

Quanta Cloud Technology (QCT), een leverancier van oplossingen voor datacenteroplossingen, heeft haar samenwerking met IBM aangekondigd om IBM GTS Solutions voor de after-sales aan zakelijke klanten over de hele wereld. Bovendien zullen beide partijen hun complementaire technologische voordelen ten volle benutten om de integratie van oplossingen en R & D, met inbegrip van op maat gemaakte particuliere cloud- en robotprocesautomatiseringsapplicaties, te verdiepen, zodat klanten van wereldwijde clouddatacenters hun digitale transformatie kunnen versnellen.

Als een dochteronderneming van Quanta Computer Inc. werd QCT in 2012 opgericht en ondersteunt grote internetbedrijven over de hele wereld met hun hyperschaal cloud-datacenterinfrastructuur. Door deze samenwerking met IBM wil QCT voldoen aan de snelgroeiende eisen van zakelijke klanten voor cloud-datacenters en de dekking van hun wereldwijde 24/7-services verbeteren. In de eerste fase van de samenwerking zal IBM veilige en betrouwbare onderhoudsdiensten bieden voor QCT's wereldwijde klanten in landen en regio's, waaronder China, VS, Duitsland, Australië, Singapore, Hong Kong en Taiwan; met verdere uitgebreide servicebereik in andere regio's in de nabije toekomst. Klanten krijgen niet alleen de steun van 20.000-plus IBM IT-experts die zijn gestationeerd in IBM's 57 callcenters wereldwijd,

IBM zegt ondernemingen te kunnen helpen bij hun digitale transformatie en biedt zakelijke klanten ontwerp-, constructie-, exploitatie- en beheerservices voor cloud-datacenters. QCT ontwerpt en produceert hardware voor datacenters en biedt servers, opslagsystemen, switches en racks die zijn geïntegreerd als mainstream-infrastructuuroplossingen. De geavanceerde R & D-mogelijkheden van QCT bieden op maat gemaakte oplossingen die uitgebreid testen, verificatie en optimalisatie omvatten. Door deze samenwerking zullen QCT en IBM hun respectieve voordelen bijdragen om oplossingen te lanceren die aansluiten bij de zakelijke behoeften van zakelijke klanten, de integratie van de oplossingen en mogelijkheden van beide partijen te verdiepen en gezamenlijk hun wereldwijde activiteiten uit te breiden, aldus de twee partners.

"Onze samenwerking met IBM is een belangrijke mijlpaal voor QCT. We zijn op zoek naar complementaire partners en IBM is de ideale keuze ", aldus Mike Yang, President van QCT. "Hardware-innovatie en fabricage zijn onze sterke punten, terwijl IBM een wereldleider is op het gebied van software-innovatie, marktuitbreiding en klantenservice. Deze samenwerking zal beide partijen in staat stellen om hun zakelijke activiteiten op een wereldwijd niveau uit te breiden en klanten te helpen bij de adoptie van opkomende technologieën zoals big data, de private cloud en AI; het is een win-winsituatie voor IBM, QCT en onze klanten."

"Ondernemingen overal ter wereld ondergaan een volledige digitalisering en een van IBM's belangrijkste sterke punten ligt in het leveren van uitzonderlijke informatietechnologiediensten", aldus Brian Tse, GTS GM van IBM GCG. "Samen met QCT hopen we gebruik te kunnen maken van onze innovatieve technologie, industriële inzichten, professionele vaardigheden en geavanceerde tools, evenals toonaangevende technologieën, zoals cloud computing, cognitive computing en AI-automatisering, om de digitale transformatie van onze zakelijke klanten te vergemakkelijken. IBM is vastbesloten om als een zakelijke partner te dienen in deze belangrijke fase."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware