Redactie - 27 augustus 2018

Scrum Event 2018

Scrum Event 2018 image

Agile Scrum Group organiseert voor de derde keer op rij het Scrum Event. Dit 1-daagse evenement is voor iedereen die interesse heeft in Agile werken of Scrum wil gaan toepassen op de werkvloer.

Agile Scrum Group is een van de grootste en meest vooraanstaande training- en coachingsbureaus op het gebied van Agile en Scrum. Het Agile werken-instituut uit Amsterdam mocht al veel grote bedrijven de fijne kneepjes van Agile en Scrum werken bijbrengen.

Hun trainingsaanbod is groot, van workshops ter oriëntatie, tot een volledige, gecertificeerde Scrum Masteropleiding. Maar ook bieden zij trainingen voor Agile werken binnen HR-afdelingen en andere non-IT-organisaties, indien gewenst in-company; hun trainingservaring reikt ver. 

Het is dan ook toevertrouwd aan de Agile Scrum Group om hèt Agile evenement van het jaar te organiseren. Dit jaar zal de derde editie plaatsvinden op 1 november. Met zo’n 350 deelnemers aan voorgaande events, is dit het grootste Scrum evenement van ons land. Niet alleen professionals die al werken met Scrum, maar zeker ook geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan Scrum Event 2018. 

Thema

Het thema dat dit jaar centraal staat tijdens het Agile en Scrum event is “Slim omgaan met continue verandering”. Zoals te lezen valt op de website van het evenement, laat de wereld van morgen zich moeilijk voorspellen, aangezien we leven in een samenleving die gedreven wordt voor innovatie. Hoe gaat uw organisatie om met onvoorspelbare en voortdurend veranderende omstandigheden? Voor steeds meer organisaties blijkt een Agile manier van werken dé manier om slim om te gaan met continue verandering.

Wat is een Agile manier van werken?

Agile werken is een flexibele, wendbare manier om producten te maken en projecten te realiseren. Met de Agile Scrummethode wordt er in multidisciplinaire teams gewerkt die in korte sprints, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken, werkende resultaten opleveren. Binnen Scrum en Agile wordt ervan uitgegaan dat kennis ontstaat uit ervaringen en dat beslissingen dus worden genomen op basis van wat er al bekend is. Scrum: voorspelbaarheid, risicobeperking, transparantie, controle en wendbaarheid. Meebewegen met de actualiteiten die zich voordoen in een project en de samenleving, door doelen en middelen bij te stellen. 

Programma

Een van de basisbegrippen binnen Agile werken is vertrouwen, dit onderwerp komt tijdens deze editie van het Scrum Event dan ook uitgebreid aan bod. Drs. Erik Schoppen is merkexpert, neurowetenschapper en gedragsonderzoeker, en doet onderzoek naar duurzaam (merk)vertrouwen in het brein aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij zal tijdens het Scrum Event inzicht geven in o.a. de volgende vragen: hoe werkt vertrouwen in ons brein? Wat zijn de functies van vertrouwen? Vertrouwen is essentieel bij verandering, verbinding, empathie, coaching en leiderschap. Maar hoe krijg je het? 

Verder vinden er breakout-sessies plaats over Agile praktijkcases door vertegenwoordigers van bedrijven en instanties als Shell, UWV, ING, Nuon, zorginstelling Sedna en Achmea. Daarnaast zullen er workshops gegeven worden over uiteenlopende onderwerpen zoals Visual Thinking & Zakelijk Tekenen, Blockchain, Proces Mining en Het faciliteren van Scrum Events met gebruik van neuroscience. De lijst van sprekers is lang en indrukwekkend.

Met vragen ten aanzien van Agile werken en Scrum kan men tijdens het evenement ook terecht op de Agile Markt. Kortom Scrum Event 2018 belooft een leerzame, interessante, inspirerende dag te worden; Agile, Scrum, slim samenwerken in de 21e eeuw!

Scrum Event 2018 vindt plaats op donderdag 1 november tussen 9.00 en 18.00 uur, in Planetarium Amsterdam. Tickets voor deelname zijn verkrijgbaar op www.scrumevent.nl. Op deze website is tevens een impressie te zien van de vorige editie van Scrum Event!

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!