Witold Kepinski - 27 augustus 2018

HPE tweakt Partner Ready programma

HPE tweakt Partner Ready programma image

Hewlett Packard Enterprise (HPE ) heeft enkele wijzigingen in haar HPE Partner Ready-programma aangekondigd. Dit moet de winstgevende groei van HPE partners gaan versnellen door ze te belonen voor hun investeringen in productlijnen afgestemd op snelgroeiende marktgebieden, waaronder configureerbare infrastructuur, hyperconverged oplossingen, storage/ dataopslag, software en diensten. Het programma zal ook een eenvoudiger, wereldwijd consistent ontwerp bevatten om eenvoudiger samen te werken met HPE zo belooft de leverancier.

Met ingang van 1 november 2018 zal het eerste wereldwijd verenigde HPE-partnerprogramma een nieuwe impuls geven aan winstgevende groei van partners. Bovenal zijn de wijzigingen bedoeld om de overgang naar een meer waardegerichte businessmodel en nieuwe IT-implementatiemodellen te bevorderen. Belanrijke oplossingen hierbij zijn: HPE Synergy configureerbare infrastructuur, HPE SimpliVity hyper-geconvergeerde infrastructuur, HPE Nimble en HPE 3PAR-opslag, software zoals HPE OneView en HPE OneSphere, en op services gerichte oplossingen zoals HPE GreenLake en HPE Datacenter Care.

Belangrijke updates voor het HPE Partner Ready-programma, dat vanaf 1 november 2018 van kracht wordt, zijn onder meer:

Partners belonen voor hun investering in gebieden met marktgroei met hogere kortingen en bijbehorende voordelen;

Vereenvoudiging van het programma-ontwerp om samenwerking met HPE eenvoudiger te maken, inclusief beloningen vanaf de eerste verkoop;

Globale consistentie creëren in het hele programma met zichtbaarheid over de gehele verkoopcyclus, een consistent transactieproces voor quote-configuratie en een sneller prijsbeleid;

Technische aansturing en uitmuntendheid in het kanaal stimuleren om de verkoopcapaciteiten van partners te verbeteren met nieuwe, op elkaar afgestemde trainingscategorieën.

"HPE maakt het partnerprogramma nog beter met verbeteringen die de ervaring van partners maximaliseren en het gemakkelijker en winstgevender maken om zaken met ons te doen", zegt Paul Hunter (foto), Worldwide Partner Sales Leader, HPE. "Partners zullen meer verdienen door de toegenomen focus op snelgroeiende gebieden van de markt, maar ook door hun vaardigheden te verbeteren om oplossingen in de toekomst effectiever te verkopen door middel van nieuwe trainingen en competenties."

Partners

De hypergeconnecteerde wereld van vandaag heeft een explosie van gegevens gecreëerd en het tempo van het bedrijfsleven versneld, aldus HPE. Organisaties omarmen oplossingen die hen in staat stellen om hun snelheid en behendigheid te verhogen, inzichten en acties te verbeteren door middel van data-analyse en flexibele IT-consumptiemodellen te gebruiken. HPE zegt een innovatief portfolio van producten en diensten te hebben ontwikkeld waarmee klanten met succes van deze trends kunnen profiteren. De verbeteringen aan het HPE Partner Ready-programma moeten ertoe leiden dat partners beter worden beloond voor hun inzet en verkopen.

In het bijzonder is het programma voorzien van een vereenvoudigd kortingsmodel dat betere beloningen biedt voor de verkoop van HPE snelgroeiende producten en services. Dat gaat van samengestelde en hyperconverged oplossingen zoals HPE Synergy en HPE SimpliVity, tot dataopslagoplossingen zoals HPE Nimble Storage en HPE 3PAR. Maar ook om softwareoplossingen zoals HPE OneView en HPE OneSphere, en voor services-ledoplossingen zoals HPE GreenLake en HPE Datacenter Care.

Verder breidt het HPE Engage & Grow partner incentive-programma, dat partnervertegenwoordigers beloont voor verkopen in de HPE-portfolio, uit tot snelgroeiende producten en diensten, waardoor nog meer partners en partnerverkopers zich kunnen kwalificeren voor beloningen.

GreenLake

De verschuiving naar op consumptie gebaseerde financiële modellen, waarmee klanten kunnen betalen voor de infrastructuur die ze elke maand gebruiken en hierdoor kapitaaluitgaven vermijden, is volgens HPE een opmerkelijke industrietrend. Volgens onderzoeksbureau IDC zal het verbruik van overheidsopdrachten in 2020 maar liefst 40% van de IT-infrastructuuruitgaven van bedrijven uitmaken. Door deze verschuiving in de markt introduceert HPE een nieuwe competentie in het HPE Partner Ready-programma voor HPE GreenLake, de suite van IT-oplossingen voor on-premises gebruik ter plaatse, evenals een korting die partners van HPE Partner Ready for Services beloont voor hun capaciteiten met op consumptie gebaseerde modellen.

Als onderdeel van de programmaverbeteringen versnelt HPE bovendien de toegang tot de lidmaatschapsniveaus van HPE Partner Ready-programma's, waardoor partners sneller hogere lidmaatschapslagen en bijbehorende voordelen kunnen ontgrendelen. De criteria voor een nieuwe hybride IT-specialisatie zijn bijvoorbeeld ontworpen om de voortgang door de partnerlagen tot vijf keer sneller te versnellen.

Vereenvoudig partner programma om gemakkelijker samen te werken met HPE

HPE heeft het FY19 HPE Partner Ready-programma vereenvoudigd, zodat partners wereldwijd beloningen kunnen verdienen vanaf de eerste verkoop, zonder poorten, caps of target. Deze wijziging creëert een eenvoudiger model voor kanaalpartners, waardoor ze meer voorspelbaar zijn via de kortingsniveaus.

Daarnaast kunnen partners van HPE Partner Ready for Services profiteren van een gestroomlijnd compensatiekader voor HPE Pointnext. De servicestructuur is een vereenvoudigd model met slechts vier globaal consistente kortingselementen. De hoogste korting legt speciale nadruk op onze HPE GreenLake op consumptie gebaseerde IT-oplossing.

Globale consistentie in het hele programma

Het HPE Partner Ready-programma is volgens de leverancier een eenvoudig, transparant programma dat is ontworpen om partners in staat te stellen zich te concentreren op de verkoop en te voldoen aan de behoeften van de klant. Vanaf november hebben HPE-partners end-to-end zichtbaarheid gedurende de gehele verkoopcyclus, een consistent transactieproces voor offerte-configuratie en een sneller prijsbeleid met één enkele bron voor gegevens. De wereldwijde uniformiteit van het HPE Partner Ready-programma biedt een responsieve ondersteuningsroute voor partnerverkoop via een toegankelijke, toegewijde wereldwijde gemeenschap.

"De uitstekende reputatie van het HPE Partner Ready-programma weerspiegelt de langetermijnrelaties die we met onze partners hebben opgebouwd via een stabiel partnerprogramma", aldus Hunter. "We zijn consequent op zoek naar manieren om het programma te versterken en te verbeteren, zodat channelpartners op ons kunnen blijven rekenen om de groei te leiden en te stimuleren door middel van een voorspelbaar winstpotentieel."

Het stimuleren van technische mogelijkheden en uitmuntendheid in de Channel

Technische presales en solution architects bij HPE partners zorgen voor toonaangevende digitale transformatieprojecten voor klanten. HPE versnelt de partnercapaciteiten in snelgroeiende segmenten door partnertraining, certificeringen en competenties in overeenstemming te brengen met de hogere verkoopprioriteiten die zijn gekoppeld aan markttrends.

Community

HPE implementeert bovendien een wereldwijde technische community voor HPE presales en channel presales die doorlopende engagement- en trainingsmogelijkheden biedt om hun vermogen te verbeteren om innovatieve digitale transformatie-oplossingen voor klanten te leveren.

Meer informatie over deze community wordt gegeven bij de officiële start van het programma in het fiscale gebroken boekjaar 2019 van HPE.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!