Witold Kepinski - 28 augustus 2018

Dell EMC breidt uit met cloud platformen, infrastructuur en services

Dell EMC breidt uit met cloud platformen, infrastructuur en services image

Dell EMC, aanbieder van cloudinfrastructuur, kondigt tijdens de Amerikaanse VMworld 2018 conferentie verschillende verbeteringen aan aan zijn cloud-enabled oplossingenportfolio om klanten te helpen de waarde van hun IT-ecosysteem en multi-cloud-omgevingen te maximaliseren. In combinatie met oplossingen van Dell Technologies levert Dell EMC een breed portfolio aan cloudoplossingen die geschikt zijn voor alle soorten toepassingen en zorgt voor een consistente ervaring op verschillende cloudplatformen zo beweert het bedrijf.

De toenemende hoeveelheid gegevens die wordt gegenereerd door mobiliteit, kunstmatige intelligentie (AI), analyse, Internet of Things (IoT), edge computing, samen met traditionele workloads, stimuleert de vraag naar alle soorten clouds, inclusief openbaar, beheerd en on-premises omgevingen, aldus Dell EMC. In een onderzoek uitgevoerd door Forrester, in opdracht van Pivotal, een Dell Technologies-bedrijf en deels ook van Microsoft, maakt 100% van de respondenten gebruik van meerdere cloudinfrastructuur en / of cloudapplicatieplatforms. Bovendien gelooft 99% dat een consistente, uniforme aanpak van de inzet, werking en gebruik van gecombineerde infrastructuur-als-een-service (IaaS) en platform-as-a-service platforms een betere IT-dienstverlening aan bedrijven mogelijk maakt. Klanten zijn volgens Dell EMC op zoek naar geïntegreerde PaaS en IaaS met consistente identiteits- en toegangscontroles, ontwikkelingservaring,

"Naarmate meer applicaties en traditionele workloads zich verplaatsen naar verschillende clouds, zal de verspreiding van cloud siloes onvermijdelijk worden, waardoor organisaties niet meer in staat zullen zijn om businessdifferentiators zoals data-analyse en snelgroeiende AI-initiatieven ten volle te benutten," zei Sam Grocott, senior vice president bij Dell EMC. "De gerichte innovatie van Dell EMC in zijn voor de cloud geschikte portfolio van platforms, infrastructuur, consumptiemodellen en diensten helpt organisaties sneller evolueren naar een cloud-bedieningsmodel voor het moderne datacenter."

IT- en bedrijfstransformatie

Organisaties kiezen volgens Dell EMC steeds vaker voor een uitgekiende mix van cloudplatforms en zoeken een consistente gebruikerservaring om hun unieke behoeften, kosten, risico's en voorkeuren in balans te brengen. Dell EMC zegt een best-of-breed te kunnen bieden, die bestaan uit vooraf ontwikkelde oplossingen om een verscheidenheid aan multi-cloudplatforms en referentie-architecturen te bieden. Dit omvat IaaS met VMware voor traditionele toepassingen; platform-as-a-service (PaaS) -architectuur en containers met Pivotal voor cloud-native applicaties; een enterprise-class openbaar cloudplatform met Virtustream; en Azure-services op locatie met Microsoft Azure Stack. Met hardware, software-integratie, tooling en documentatie gecombineerd, kunnen organisaties sneller resultaten boeken, dagelijkse operaties vereenvoudigen en meer efficiëntie en transparantie bereiken.

Multi-cloud

Op dit moment zeggen Dell EMC en VMware bedrijven te helpen in hun reis naar een softwaregedefinieerde datacenter (SDDC) en multi-cloud met Dell EMC VxRail en VxRack SDDC hyper-converged infrastructure (HCI) -oplossingen. VxRack SDDC, vooraf geïntegreerd en gebouwd om de nieuwste technologie van VMware Cloud Foundation te leveren, biedt volgens Dell EMC een infrastructuurbasis voor het realiseren van een VMware multi-cloud. Met de nieuwe mogelijkheden om aan de behoeften van de eigen workloads van de klant te voldoen, beschikt VxRack SDDC over de VMware SDDC-softwaresuite die vooraf is geïntegreerd in een breed scala aan VxRail-hardware. Het beschikt ook over uitbreidingen voor automatisering en service in SDDC Manager, met uitbreidbaarheid tot een keuze van public cloud providers (zoals Azure, Google Cloud, AWS etc).

Met Dell EMC VxRail als een vooraf ontworpen en vooraf gevalideerd IaaS-platform en infrastructuur voor PaaS, kunnen klanten een complete SDDC, inclusief VMware NSX en de VMware vRealize Suite, met minder risico eenvoudiger en sneller ontwerpen, implementeren en bedienen, aldus Dell EMC. Nieuwe opties van VMware Validated Designs voor VxRail ondersteunen nu gedistribueerde multi-availability zones-architectuur en multi-site implementaties met disaster recovery. Dit stelt klanten in staat risico's verder te verkleinen en operaties en onderhoud te vereenvoudigen met een gevalideerd, gestandaardiseerd SDDC-ontwerp op basis van de best practices van VMware.

Bovendien zal VMware Cloud Assembly, het nieuwe op software gebaseerde service-as-a-service (cloud computing-oplossingscomponent van VMware Cloud Services), integratie met VxRail bieden om de time-to-value te versnellen. Eenmaal algemeen verkrijgbaar, heeft Dell EMC VxRail een gesynchroniseerde release en biedt het een HCI-appliance die gezamenlijk is ontwikkeld om integraties te bieden die naadloos samenwerken met VMware Cloud Services, aldus het Amerikaanse bedrijf.

Dell EMC cloud-enabled infrastructuur

De bedrijven van vandaag eisen dat infrastructuur IT-capaciteiten van hogere waarde, zoals AI of IoT, ondersteunt om betere bedrijfsresultaten te behalen, zo beweert Dell EMC. Dientengevolge maakt Dell EMC cloud-enablement-infrastructuur tot een kritiek element van zijn innovaties en investeringen. Om de IT- en cloudactiviteiten van klanten consistent te ondersteunen in cloudgebaseerde en on-premises cloudmodellen, biedt Dell EMC de volgende mogelijkheden:

Met Cloud Data Mobility kunnen organisaties gegevens naadloos van en naar cloudopslag verplaatsen, waardoor ze de flexibiliteit bieden om lokale gegevensopslag te verbeteren met cloudgebaseerde opslag. Updates voor de Data Domain Cloud Tier voor langdurige retentie helpen transactionele overhead verder te verminderen door de objectgrootte die naar de cloud is geschreven te vergroten. Dell EMC heeft ook een verbeterd gebruik van gegevensopslag door nauwe integratie met Virtustream Storage Cloud en Dell EMC Elastic Cloud Storage.

Cloud Data Protection beschermt gegevens die zich op verschillende cloudplatforms bevinden. Dell EMC Data Domain Cloud DR is verbeterd voor applicatie-consistent cloud disaster recovery in AWS, evenals herstel naar VMware Cloud op AWS. Dell EMC Cloud Snapshot Manager biedt back-up en herstel voor openbare cloudworkloads en biedt nu bescherming voor Microsoft Azure. VMware vCloud Director beschikt over een nieuwe extensie voor gegevensbeveiliging waarmee cloudserviceproviders nu een geïntegreerde selfserviceoplossing voor VMware en gegevensbescherming aan klanten kunnen aanbieden. Bovendien werd Dell EMC Data Protection Suite een Advanced Technology Partner in het Amazon Web Services (AWS) Partner Network en een Microsoft Partner Gold Competency in Cloud Platforms.

Met Cloud Control kunnen omgevingen overal worden beheerd. Door middel van machinaal leren, CloudIQ, een gratis cloud-gebaseerde applicatie die gebruikers in staat stelt proactief bewakingscijfers te volgen, capaciteitstekorten te voorspellen en prestatieanomalieën te detecteren, introduceert nu ondersteuning voor PowerMax, VMAX en XtremIO. Deze ondersteuning is een aanvulling op de Dell EMC Unity en SC-serie. Nieuwe VMware-integratie biedt prestaties op virtueel machine-niveau en capaciteitsinzichten, en nieuwe mobiele apps bieden overal toegang tot CloudIQ.

Cloud Data Services - biedt uitgebreide gegevensservices die alle bestandstypen omvatten voor toepassingen die in de cloud worden uitgevoerd, waaronder Isilon Cloud voor Google Cloud Platform, Elastic Cloud Storage en Virtustream Storage Cloud. Unity Cloud Edition is de nieuwste toevoeging aan deze familie en biedt een volledig functionele, door software gedefinieerde, uniforme opslag die in de cloud wordt geïmplementeerd. Met deze functies kunnen gebruikers eenvoudig Dell EMC-eenheidblok en -opslag gebruiken met VMware Cloud op AWS. Bovendien kunnen gebruikers profiteren van de flexibiliteit van cloudimplementatie om noodherstel en de zo noodzakelijke operationele vereisten, waaronder testen en ontwikkelen, en gegevensanalyse te ondersteunen.
Realiseer openbare, openbare flexibiliteit met de cloud-consumptiemodellen van Dell

Financial Services

Met flexibele cloudconsumptieoplossingen via Dell Financial Services (DFS), maakt Dell EMC het gemakkelijk voor klanten om cloudinfrastructuur te verwerven en transformationele doelen te bereiken. 3 Klanten kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de kosten- en flexibiliteitsvoordelen van consumptieoplossingen te benutten om onvoorspelbaar gebruik te accommoderen van nieuwe toepassingen en seizoensgebonden pieken die zorgen voor buffercapaciteit.

Cloud Flex voor HCI minimaliseert het risico om te verhuizen naar Dell EMC VxRail-apparaten of Dell EMC Cloud voor Microsoft Azure Stack. Het vereist geen voorafgaande investeringen en heeft na verloop van tijd aflopende betalingen zonder verplichting na de eerste 12 maanden. Dell EMC biedt ook Ready Capacity , dat on-demand opslagcapaciteit en buffercapaciteit biedt die is afgestemd op gebruik, en Flex on Demand , waarmee klanten nu basiscapaciteit kunnen inzetten en de buffercapaciteit kunnen betalen zoals deze wordt gebruikt. Met de flexibiliteit om alleen te consumeren wat nodig is als bedrijfskosten, kunnen klanten de efficiëntie verbeteren en middelen toewijzen aan innovatie.

Cloud consulting en IT-diensten

Om klanten te helpen sneller de waarde van multi-cloud-omgevingen te realiseren, Dell EMC biedt ook een breed scala aan deskundige cloud consulting en technologie services. Dell EMC Services- consultantsklanten helpen volgens Dell EMC routekaarten te maken, profieltoepassingen te implementeren, cloudbeheer en automatiseringsplatforms te implementeren en over te stappen naar een operationeel cloudmodel. Experts zijn beschikbaar om te helpen bij de implementatie, overgang naar en optimalisatie van cloudtechnologieën en bieden uitgebreide 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning voor hardware en software om te zorgen voor optimale systeemprestaties en minimale downtime.

Managed Services

Met Dell EMC Managed Services kunnen klanten meer efficiëntie bereiken terwijl deskundige adviseurs de cloudinfrastructuur voor hen beheren. Dell EMC Education Services kan ook de multi-cloudvaardigheden en validatie bieden die klanten nodig hebben om succesvolle cloudinfrastructuren succesvol te plannen, ontwerpen en beheren, aldus Dell EMC.

Dell EMC Cloud Marketplace

De nieuwe Dell EMC Cloud Marketplace brengt de kracht van de Dell Technologies-familie samen op één plek. De markt biedt klanten een keuze aan cloudplatformen, verbeterde cloud-enabled infrastructuurmogelijkheden, evenals consulting- en technologieservices en consumptiemodellen in een selfserviceportal.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!