VMware breidt zijn hybride cloudportfolio uit

28-08-2018 | door: Witold Kepinski

VMware breidt zijn hybride cloudportfolio uit

VMware kondigt tijdens VMworld 2018 US innovaties aan in zijn software-defined data centerportfolio om klanten te helpen in hun digitale transformatie. VMware introduceert de nieuwe vSphere Platinum Edition om toepassingen van klanten en infrastructuur beter te beveiligen. Tevens is er een nieuwe release van vSAN om de HCI-adoptie verder te versoepelen, en zijn er nieuwe updates in het VMware vRealize cloud-beheerplatform (CMP) om klanten te helpen bij het leveren van een infrastructuur die klaar is voor ontwikkelaars vanuit elke cloud middels veilige en consistente operaties.

VMware bevindt zich in het epicentrum van innovatiekrachten die de IT en het bedrijfsleven hervormen, en is van mening dat een succesvol digitaal bedrijf een veilige, flexibele digitale basis vereist. VMware’s interoperabele cloud-, mobiliteits- en beveiligingssoftware vormen een veiligere en flexibele digitale basis waarmee klanten kunnen reageren op nieuwe kansen en bedreigingen. En waarmee ze kunnen leveren op elke app op elk apparaat.

“Hoewel de behoeften en prioriteiten van onze klanten ver uit elkaar liggen, richten we ons op het stimuleren van innovaties die hen een digitale basis bieden om aan hun toekomstige IT-behoeften te voldoen, terwijl ze een kritische koppeling tot stand brengen die hen helpt het meeste uit hun bestaande IT-investeringen te halen,” zegt Rajiv Ramaswami, chief operating officer, Products en Cloud Services bij VMware. “We blijven investeren in infrastructuursoftware voor rekenkracht, netwerken, opslag en beheer waar klanten op kunnen vertrouwen.”

vSphere Platinum voor geïntegreerde toepassingsbeveiliging
Naarmate zowel veiligheidsdreigingen als de regeldruk om de risico’s te beheersen toenemen, veranderen organisaties van point security tools naar embedded infrastructuuroplossingen. Om bedrijven te helpen deze bedreigingen het hoofd te bieden, introduceert VMware vSphere Platinum Edition om uitgebreide, intrinsieke beveiliging te bieden voor de bescherming van applicaties, infrastructuur, gegevens en toegang tot de digitale basis van klanten. Deze nieuwe versie combineert de eigen beveiligingsmogelijkheden van vSphere met VMware AppDefense - wat resulteert in de levering van geavanceerde functies voor applicatiebeveiliging die volledig zijn geïntegreerd in de hypervisor. Met behulp van machine learning en gedragsanalyses stelt de nieuwe oplossing vSphere-beheerders in staat om veilige applicaties en infrastructuur te leveren door virtuele machines (VM’s) in een ‘bekende goede staat’ te laten draaien. Het biedt direct inzicht in de bedoelingen van de VM en het gedrag van de toepassing, evenals snelle en nauwkeurige detectie- en responsmogelijkheden voor bedreigingen. Hierdoor kunnen vSphere-beheerders en beveiligingsteams beter samenwerken om het bedrijf te beschermen. vSphere Platinum Edition bevat ook credits die kunnen worden toegepast op VMware Cloud on AWS. Zodoende kunnen on-premises vSphere-klanten snel aan de slag met de service.

VMware onthult ook vSphere 6.7 Update 1, met nieuwe functies en verbeteringen. Met name de volledig uitgeruste HTML5-gebaseerde vSphere Client om beheerders te helpen hun virtuele infrastructuur te beheren. Bovendien zal vSphere 6.7 Update 1 de ondersteuning voor intelligente workloads vergroten door vMotion en snapshot-mogelijkheden te introduceren voor NVIDIA GRID vGPU’s. Hierdoor kunnen beheerders vGPU-powered VM’s migreren naar andere compatibele hosts tijdens onderhoudswerkzaamheden om eventuele verstoringen voor eindgebruikers en hun toepassingen volledig te elimineren.

VMware versoepelt HCI-adoptie met nieuwe vSAN 6.7 Update 1
Dankzij de nieuwe vSAN 6.7 Update 1 van VMware, kunnen klanten via vereenvoudigde operaties, efficiënte infrastructuur en snelle support-resolutie gemakkelijker gebruikmaken van HCI. De nieuwe release zal de onderhoudstijd verminderen dankzij ingebouwde intelligentiemogelijkheden. Tevens kunnen beheerders sneller dan ooit nieuwe HCI-clusters opstarten dankzij de nieuwe ‘Quickstart’ begeleide wizard voor het maken en uitbreiden van clusters. Deze wizard begeleidt gebruikers door het implementatieproces voor zowel vSAN- als niet-vSAN-clusters. De nieuwe release levert verbeterde efficiëntie door geautomatiseerde capaciteitswinst en helpt beheerders te anticiperen op gegevensbehoeften met nieuwe voorspellende tools. vSAN 6.7 Update 1 zal ook de tijd-tot-resolutie verminderen met diagnostische hulpmiddelen en historische gegevens om HCI-omgevingen beter te ondersteunen. Daarnaast blijft VMware investeren in nieuwe gebieden van HCI-innovatie door een nieuw privaat bètaprogramma voor vSAN te onthullen dat feedback verzamelt over mogelijke manieren om het datacenter verder te vereenvoudigen door middel van ingebouwde gegevensbescherming, bestandsservices en cloud-native opslagmogelijkheden.

vRealize om zelfsturende activiteiten en ontwikkelaarsklare infrastructuur te leveren
VMware zal nieuwe releases onthullen in zijn uitgebreide vRealize Cloud Management Platform om klanten te helpen bij het automatiseren en standaardiseren van hoe hun digitale basis wordt beheerd in hybride cloud-omgevingen en wordt gebruikt door ontwikkelaars voor VM- en container-based applicatie-ontwikkeling. Het platform helpt klanten drie belangrijke use cases aan te pakken: zelfsturende operaties, programmeerbare provisioning en applicatie-operaties.

vRealize Operations 7.0 vergroot de mogelijkheden voor zelfsturing door geautomatiseerde host-gebaseerde plaatsing te introduceren, gedreven op zakelijke intentie. Dankzij deze functie kunnen klanten de workload placements zowel in als tussen clusters beheren om kosten en capaciteit te besparen of om de prestaties te garanderen.

Aanvullende, nieuwe en verbeterde mogelijkheden voor volledig geautomatiseerde prestatie-optimalisatie, workflows op juiste grootte, capaciteitsplanning, verbeteringen aan de gebruikersinterface en dashboardcreatie in vRealize Operations 7.0 helpen klanten een ‘zelfsturende’ aanpak te volgen voor het bewaken en beheren van hun datacenters en cloud-omgevingen. Deze release biedt ook een volledige integratie tussen vRealize Operations 7.0 en de nieuwe vRealize Automation 7.5 voor de plaatsing van workloads in clusters op basis van operationele en zakelijke intenties (bijvoorbeeld gebruik, compliance en licentiekosten).

vRealize Automation 7.5 helpt klanten bij het kiezen van een programmeerbare methode voor provisioning en applicatiemanagement om developers-klare infrastructuur te leveren. Met een nieuwe gebruikersinterface verbetert vRealize Automation 7.5 het gebruik van configuratiemanagement met integratie van Ansible Tower en biedt het Kubernetes-clusterbeheer via PKS-integratie (Pivotal Container Service). vRealize Automation 7.5 zal ook verbeterde AWS- en Azure-ondersteuning bieden, waardoor IT beter in staat is om vaardigheden van bredere developersteams en applicatietypes te bedienen.

VMware kondigt tevens vRealize Suite 2018 aan om enterprises te voorzien van verbeterde flexibiliteit, efficiëntie en controle over zowel traditionele als cloud-native applicaties on- en off-prem. De vRealize Lifecycle Manager 2.0 zal voor het beheer van de CMP, over de gehele levenscyclus, een DevOps-benadering mogelijk maken. Hierdoor zijn private clouds eenvoudiger te bedienen en te consumeren. Bijkomende nieuwe functies omvatten certificaatbeheer, content-support voor vRealize Operations inclusief dashboards, monitors, reports en alerts, en gelijktijdige releases van content over de volledige vRealize Suite.

VMware NSX en Virtual Cloud Networking verbinden en beveiligen apps, data en gebruikers
VMware heeft nu NSX multi-cloud netwerken en beveiliging uitgebreid naar meer clouds en omgevingen, met ondersteuning voor workloads in AWS, Azure, VMware Cloud on AWS en on-premises software-defined datacenters, en zowel op Linux gebaseerde en gecontaineriseerde workloads op bare-metal servers zonder een hypervisor. Met nieuwe ondersteuning voor NSX-T Data Center in vRealize Network Insight 3.9 kunnen klanten de planning en implementatie van microsegmentatie versnellen, applicatiemigratie beter plannen en operationele views verkrijgen voor het beheer, schaalbaarheid en compliance voor VMware NSX-implementaties tussen clouds. Deze oplossing is zowel beschikbaar als on-premises software als SaaS-aanbod, met full feature parity in beide versies. Lees dit persbericht voor meer informatie over de VMware NSX-updates.

VMware Skyline ondersteunt proactieve ondersteuning met nieuwe functies en beschikbaarheid
VMware heeft nieuwe functies en een bredere beschikbaarheid aangekondigd voor VMware Skyline, de innovatieve proactieve technologie om klanten te ondersteunen bij het bedienen van VMware-omgevingen met verhoogde betrouwbaarheid, beveiliging en prestaties. VMware Skyline werd geïntroduceerd tijdens VMworld 2017 en is nu wereldwijd, in het Engels, beschikbaar voor Production Support- en Premier Services-klanten zonder extra kosten. VMware Skyline ondersteunt vSphere, NSX en nu ook vSAN. Naar verwachting worden er in de toekomst meer producten toegevoegd. Voor meer informatie over de nieuwe functies Skyline Advisor en Skyline Log Assist, klik hier.

Beschikbaarheid
VMware vSphere Platinum Edition, VMware vSphere 6.7 Update 1, VMware vSAN 6.7 Update 1, VMware vRealize Suite 2018, VMware vRealize Operations 7.0, VMware vRealize Automation 7.5 en vRealize Network Insight 3.9 zullen naar verwachting beschikbaar zijn aan het einde van VMware's Q3 FY19 (2 november 2018).

vSphere Platinum-klanten ontvangen een speciale korting van $ 10,000,- USD op VMware Cloud on AWS-tegoeden. Alle Platinum-klanten die minimaal vijf licenties aanschaffen, komen in aanmerking voor de korting. Voorwaarden zijn van toepassing

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud