VMware NSX vereenvoudigt multi-cloud netwerken

28-08-2018 | door: Witold Kepinski

VMware NSX vereenvoudigt multi-cloud netwerken

Tijdens VMworld 2018 in de VS heeft VMware nieuwe innovaties gelanceerd voor het VMware NSX-netwerk- en beveiligingsportfolio. Dit helpt organisaties consistente, doordringende processen mogelijk te maken, connectiviteit te bevorderen en intrinsieke beveiliging voor applicaties en gegevens in elke omgeving mogelijk te maken.

Deze nieuwe ontwikkelingen helpen klanten bij het implementeren van een meer beveiligde, end-to-end op software gebaseerde netwerkarchitectuur - een Virtual Cloud Network - die hun multi-cloud-ondernemingen ondersteunt en de beveiliging op nieuwe en aansprekende manieren bevordert, zo beweert VMware.

"Een digitale basis op basis van VMware-software en met Virtual Cloud Network-architectuur stelt organisaties in staat te reageren op nieuwe kansen en bedreigingen, nieuwe bedrijfsmodellen te maken en diensten te leveren voor alle applicaties en gegevens, waar ze zich ook bevinden," zegt Tom Gillis, senior vice president en general manager, business unit voor netwerken en beveiliging, VMware. "Met VMware NSX profiteren klanten van een virtueel cloudnetwerk, profiteren ze optimaal van NSX om waarde te ontgrendelen uit de huidige netwerktechnologieën, verminderen ze de netwerkcomplexiteit aanzienlijk en herdefiniëren ze wat mogelijk is met beveiliging."

Workloads

Volgens Forrester gebruikt 89 procent van de bedrijven tegenwoordig ten minste twee clouds en gebruikt 74 procent ten minste drie of meer public clouds . Met NSX stelt VMware IT in staat om op software gebaseerde virtuele netwerken te bouwen, netwerkzichtbaarheid te verkrijgen en beveiligingsbeleid te beheren vanaf één plek voor alle toepassingen in een heterogeen landschap met meerdere clouds, aldus VMware.

VMware NSX-T Data Center 2.3

VMware NSX-T Data Center 2.3 biedt geavanceerde multi-cloud netwerk- en beveiligingsmogelijkheden voor AWS, naast Microsoft Azure en on-premises omgevingen zo meldt de leverancier tijdens VMworld. Deze doordringende connectiviteit, onafhankelijk van de onderliggende cloud, stelt klanten in staat om meerdere openbare clouds te gebruiken om te profiteren van lokale beschikbaarheidszones en de unieke services van verschillende cloudproviders. NSX-T Data Center 2.3 introduceert ondersteuning voor bare metal-hosts, naast hypervisor- en container-omgevingen. Dit omvat Linux-gebaseerde workloads die op bare-metal servers draaien, evenals containers die op bare-metal servers draaien zonder een hypervisor. Om deze nieuwe mogelijkheid te ondersteunen, maakt NSX-T gebruik van de Open vSwitch, zodat elke Linux-host een NSX-T-transportknooppunt kan zijn.

VMware breidt multi-cloud-ondersteuning verder uit met ondersteuning voor NSX-T-technologie in VMware Cloud op AWS-omgevingen. Met deze ondersteuning, die zich momenteel in preview bevindt , kunnen VMware Cloud op AWS-klanten micro-segmentatie met de gedistribueerde firewall implementeren, constructies groeperen en geavanceerde matching-criteria zoals beveiligingstags in softwaregedefinieerde datacenters in VMware Cloud on AWS.

Beheer en gebruik

VMware NSX-T Data Center 2.3 vereenvoudigt volgens de leverancier de installatie, configuratie en het beheer met nieuwe deploymentworkflows en zoekfunctionaliteit voor objecten en evenementen. NSX-T Data Center kan componenten installeren via een vereenvoudigde workflow, en een nieuwe zoekinterface stelt beheerders in staat te zoeken naar objecten en gebeurtenissen binnen het NSX-T-systeem en verricht operaties daardoor sneller.

Het automatiseren van applicatiebeheer over meerdere clouds wordt vereenvoudigd wanneer NSX-T wordt gecombineerd met VMware vRealize Automation 7.5, dat native ondersteuning voor NSX-T toevoegt aan het vRealize Automation Blueprint-canvas. Bovendien introduceert NSX-T 2.3 nieuwe API's om beleid te definiëren dat wordt aangestuurd door natuurlijke taal en declaratieve verklaringen voor beveiliging.

Virtual Cloud Network

Met meer dan 1.000 klanten tot nu toe, maakt VMware vRealize Network Insight toepassingsgerichte beveiligingsplanning en netwerkzichtbaarheid mogelijk in private, publieke en hybride clouds, met uniforme probleemoplossing voor zowel virtuele als fysieke omgevingen, aldus VMware. Dit helpt klanten bij het bouwen en uitvoeren van een geoptimaliseerde, uiterst beschikbare en veiligere infrastructuur voor virtueel cloudnetwerk. Met nieuwe ondersteuning voor NSX-T Data Center in vRealize Network Insight 3.9 kunnen klanten de planning en implementatie van microsegmentatie versnellen, applicatiemigratie plannen en operationele views verkrijgen voor het beheren, schalen en afdwingen van compliance voor VMware NSX-datacenterimplementaties. Met vRealize Network Insight kunnen klanten het bedrijfsrisico, tijd, en kosten in verband met beveiligingsplanning die beschikbaarheid en migratieplanning mogelijk maken voor hun bedrijfskritieke applicaties. Deze oplossing is beschikbaar als zowel on-premises software als als een SaaS-oplossing met volledige functionaliteit en schaalpariteit in beide versies, zo meldt VMware.

VMware en Arista

Met een mix van virtuele en fysieke workloads in het datacenter moet netwerksegmentering zich uitstrekken over alle soorten workloads. Arista en VMware hebben samengewerkt om de nauwe samenwerking tussen CloudVision en VMware NSX te bevorderen. Door deze inspanningen kan NSX-beveiligingsbeleid van nature worden toegepast op Arista-switches in een multi-cloud-onderneming, waarbij het beveiligingsbeleid wordt uitgebreid van zowel virtuele naar fysieke workloads, van mainframes naar datacenters en openbare clouds. Deze samenwerking trouwt ook met Arista's Macro-Segmentation Services (MSS) met VMware NSX microsegmentatiemogelijkheden.

Beschikbaarheid

VMware NSX-T 2.3 zal naar verwachting beschikbaar zijn in Q3 FY 2019 van VMware, dat eindigt op 2 november 2018.

Terug naar nieuws overzicht