Cloud Storage in de lift

29-08-2018 | door: Witold Kepinski

Cloud Storage in de lift

Uit recente enquêteresultaten onder storage beslissers van het Enterprise Storage Forum blijkt dat steeds meer opslagbudget voor cloud storage is bestemd, hoewel HDD's nog steeds veel worden aangekocht. Cloud storage wordt de onvermijdelijk winnaar in de markt voor dataopslag.

Ondanks dat cloud storage groeit als kool is het spel nog niet voorbij voor on-premise opslagoplossingen. Flash storage blijft in trek en HDD's zijn vandaag de dag nog steeds belangrijk als cloud.

Nieuwe innovaties in solid-state zoals NVMe zorgen voor een nog grotere versnelling van de workloads in het datacenter, ook als SDD-prijzen blijven dalen

Harde schijven zijn verder nog altijd het belangrijkste primaire opslagplatform voor grote afnemers zoals hosting aanbieders. Cloudopslag is misschien goedkoop en diep en vergaart veel secundaire opslag, maar 65 procent van de respondenten heeft in zijn eigen datacenter nog steeds de meeste primaire gegevens opgeslagen.

Cloudopslag wint echter nog steeds terrein. In de toekomst zullen gebruikers vaker overgaan op cloud storage aldus Enterprise Storage Forum.

Lees het uitgebreide onderzoek op deze link.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud