Witold Kepinski - 28 augustus 2018

Siemens stippelt strategie uit met Vision 2020+ plan

Siemens stippelt zijn toekomstige strategie uit met het Vision 2020+ plan. Daarbij zouden duizenden banen worden geschrapt volgens Duitse media, zoals Manager-Magazin. Maar dat is volgens Siemens niet waar, er komen juist banen bij, onder andere op het gebied van IoT en digitalisering.

Siemens Vision 2020+ stelt als doel de omzetgroei en de winstmarge te verhogen, onder meer door een flexibelere structuur. Zo zullen de huidige vijf afdelingen gegroepeerd worden in drie divisies: gezondheid (Siemens Healthineers), Siemens Gamesa (windmolens) en Siemens Alstom (mobiliteit).

Ondanks de ontkenning dat er komende tijd weer duizenden banen worden geschrapt zijn sommige investeerders niet helemaal blij wat er precies door Joe Kaeser (foto), de CEO van Siemens, wordt beweerd zo meldt Der Spiegel.

Eind 2017 kondigde Siemens overigens al eerder aan dat het vanaf 2020 bijna 7000 banen ging schrappen in zijn energiedivisie. 

Siemens heeft nu ongeveer 380.000 werknemers in dienst.

Mendix

Siemens nam recent Mendix, gespecialiseerd in low-code applicatie-ontwikkeling, over. Siemens wil met behulp van technologie van Mendix het ecosysteem rond MindSphere laten groeien en applicatie-ontwikkeling met een factor tien versnellen. Dit moet helpen de omarming van MindSphere te versnellen. Siemens betaalt 620 miljoen euro voor Mendix.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!