Witold Kepinski - 28 augustus 2018

KPN wijzigt management structuur

KPN heeft wijzigingen doorgevoerd in haar managementstructuur, inclusief de Raad van Bestuur. Om KPN's executievermogen verder te versterken in een snel veranderende markt, zal KPN zijn activiteiten beheren via een uitvoerend comité.

De functie van Chief Commercial Officer (CCO) wordt opgesplitst in twee nieuwe managementfuncties: Chief Consumer Market en Chief Business Market. Dit zal volgens KPN resulteren in duidelijke end-to-end verantwoordelijkheden en een toegewijde klantgerichtheid in de segmenten Consumer en Business.

Vooruitlopend op deze veranderingen, heeft Frank van der Post, die momenteel lid is van de Raad van Bestuur en CCO, overeenstemming bereikt met de Raad van Commissarissen om zich aan te passen aan deze wijzigingen en zal aftreden op 15 september 2018, enkele maanden voor het einde van zijn termijn begin volgend jaar. Na deze wijzigingen zal de Raad van Bestuur van KPN bestaan ??uit drie leden: Maximo Ibarra (CEO), Jan Kees de Jager (CFO) en Joost Farwerck (COO).

Duco Sickinghe, voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPN, meldt in een persbericht: "De Raad van Commissarissen is Frank erkentelijk voor zijn prestaties, zijn focus op waarde en convergentie bij de consument levert solide resultaten op en de transformatie van het bedrijfssegment neemt gestalte. Zijn expertise en toewijding vormden de sleutel voor de sterke verbetering van de klanttevredenheid van KPN ten opzichte van De afgelopen jaren speelde Frank ook een cruciale rol bij het vormgeven van een toegewijd en gecentraliseerd Data & Analytics-team."

Jean-Pascal Van Overbeke is benoemd als Chief Consumer Market, met ingang van 1 september 2018. Hij zal toezicht houden op de dagelijkse activiteiten van KPN's Consumer-activiteiten en rapporteren aan Maximo Ibarra, CEO van KPN. Naast zijn functie als CEO, zal Ibarra tijdelijk de functie van Chief Business Market op zich nemen, waarin hij zal toezien op de dagelijkse bedrijfsvoering van de bedrijfsactiviteiten van KPN.

Maximo Ibarra, CEO van KPN, meldt in een persbericht: "We zijn verheugd om Jean-Pascal te verwelkomen bij KPN, die een schat aan leiderschap, strategische, commerciële en operationele ervaring inbrengt in ons managementteam. Hij heeft een geweldige staat van dienst met betrekking tot prestaties in uitdagende omgevingen bewezen. Ik ben ervan overtuigd dat zijn uitgebreide expertise in de telecommunicatie-industrie een goede basis vormt om ons in staat te stellen een succesvolle uitvoering van onze strategie te versnellen. "

Het directiecomité van KPN zal bestaan uit de volgende personen:

CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur - Maximo Ibarra
CFO en lid van de Raad van Bestuur - Jan Kees de Jager
COO en lid van de Raad van Bestuur - Joost Farwerck
Chief Consumer Market - Jean-Pascal Van Overbeke
Chief Business Market - Maximo Ibarra ( interim )
Chief People Officer - Erik van 't Hof
Chief Strategy Officer - Wouter Stammeijer
Chief Transformation Officer - Paolo Nanni
General Counsel & Company Secretary - Jasper Spanbroek
Chief Corporate Communication & CSR - Hans Koeleman

De wijzigingen in de managementstructuur van KPN zijn onderhevig aan advies van de ondernemingsraad.

Profile summary Jean-Pascal Van Overbeke

Jean-Pascal Van Overbeke (1965) is een senior executive met een uitgebreide strategische, commerciële en operationele ervaring in de B2C-telecommunicatiemarkt. Daarnaast heeft hij een brede expertise in het transformeren van telecombedrijven naar digitale spelers. Voordat hij bij KPN kwam, was Van Overbeke directeur van SFR. Voordien was hij Deputy Group CEO van Lebara, Group Chief Operating Officer bij Maxis Communications Group, en Chief Marketing Officer en Chief Commercial Officer bij Orange. In zijn eerdere carrière was hij Head of Trade Marketing, Director Marketing residentiële markt en Director Strategy & Transformation Programs bij Mobistar. Van Overbeke is afgestudeerd in de Historische Wetenschappen aan de Universiteit van Leuven (1987).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!