29-08-2018 | door: Redactie

Nijhuis Bouw ondersteunt bouwproces digitaal met DigiOffice

Nijhuis Bouw uit Rijssen gaat de wijze van bouwen – het Trento®concept - digitaal ondersteunen met DigiOffice. Het bouwbedrijf wil dit bereiken met het document management systeem (DMS) van DigiOffice inclusief project fasering, standaard projectdocumenten en werkstromen.

Trento - een bouwmethodiek van Nijhuis Bouw - is conceptueel bouwen gericht op het reduceren van faalkosten en het leveren van een constante solide kwaliteit. Nijhuis heeft hierbij gekozen voor een prefab bouwsysteem in samenwerking met Co-makers. Samen realiseren zij, volgens een herhaald proces projecten. Roel Prinsen, Informatiemanager bij Nijhuis Bouw: “Toch starten we elk project met een blanco blad. Onze zelfontwikkelde integraal ontwerptool en de daarin geborgde kennis en ervaring zorgen ervoor dat we de wens van de klant, installaties en het bouwsysteem optimaal samen kunnen ontwerpen. Trento is ook anders omdat wij ervoor kiezen om duurzaam en in co-creatie langdurig met onze Co-makers samen te werken.”

Nijhuis Bouw gaat de vier elementen uit het Trento bouwproces (bouwsysteem, proces, co-maker en organisatie) digitaal ondersteunen met DigiOffice. Roel Prinsen: “De aanleiding om te kiezen voor document management systeem (DMS) was simpel. Grip krijgen op de hoeveelheid documenten die we in de vele verschillende systemen maken en beheren. Nu gaat informatie verloren, is versiebeheer lastig en kunnen we de juiste documenten moeilijk terugvinden.”

Dat digitalisering ook in de bouw steeds meer gemeengoed is, onderkent Nijhuis Bouw zeer zeker. Prinsen: ”We willen dat informatie en documenten éénmalig, eenduidig en centraal zijn opgeslagen en beveiligd. Waardoor we beter en slimmer kunnen samenwerken en tijd besparen.”

Aanpak implementatie DigiOffice

Erwin Claessens, Senior Projectleider DigiOffice, over de aanpak van de implementatie: “Naast een goed DMS voor effectief documentbeheer gaat Nijhuis Bouw DigiOffice ook inzetten voor kwaliteitsmanagement, relatiebeheer en projectbeheer. Dat doen we door het CRM, project fasering, standaard projectdocumenten en werkstromen in te richten. Ook realiseren we data-uitwisseling met 4PS Construct, Revit en SharePoint. Voor de implementatie betrekken we allerlei disciplines en afdelingen binnen Nijhuis Bouw B.V. Dat doen we heel bewust om gezamenlijk de optimale digitale ondersteuning van het Trento® bouwproces tot een succes te maken.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software, deal, bouw
Software