Exclusive Networks wil bezoekers NetSec ‘back to school’-ervaring bieden

28-08-2018 | door: Johan van Leeuwen
Deel dit artikel:

Exclusive Networks wil bezoekers NetSec ‘back to school’-ervaring bieden

Met de eerste Nederlandse editie van NetSec wil Exclusive Networks een succesvol event neerzetten dat jaarlijks terug gaat keren. Resellers en eindklanten gaan op 18 september op een leuke manier ‘back to school’, zo laat de distributeur weten.

NetSec staat voor networking en security, maar de onderwerpen die tijdens het event aan bod gaan komen gaan verder dan alleen dat. Onder andere Cloud, Artificial Intelligence, Big Data, Internet of Things en Wireless technologieën zullen tijdens de kennissessies behandeld worden.

Country manager Berry van Waayenburg (foto) is erg enthousiast. “We gaan hiermee iets neerzetten dat alles in zich heeft om een goedbezocht jaarlijks terugkerend evenement te worden. En ik ben heel erg trots dat er 16 vendoren van ons meedoen.”

Kennissessies
Zij verzorgen allemaal een eigen kennissessie. Er zijn in totaal acht tijdsvakken van een half uur, dus bezoekers kunnen maximaal acht onderwerpen uitkiezen. Elke presentatie wordt op twee verschillende momenten gehouden. “We hebben bewust gekozen voor relatief korte presentaties zodat bezoekers binnen een dag helemaal op de hoogte zijn van alle technologieën”, legt marketing manager Mariëlle van de Ven uit. “We willen de bezoekers op die manier een beetje een ‘back to school’-gevoel geven, met veel informatie in een korte tijd. De mensen die de sessies geven zullen allemaal snel naar de kern van hun verhaal moeten. De sessies zijn niet commercieel, maar puur inhoudelijk van aard.”

Van Waayenburg vertelt waarom er in Nederland, in navolging van onder meer België en Oostenrijk, nu ook een NetSec komt. “Exclusive Networks is een wereldwijd actieve Value Added Distributeur met vestigingen in 26 landen. We hebben een brede ondersteuning en reikwijdte. Daarnaast is er in de organisatie veel productkennis aanwezig waardoor we nieuwe technologieën snel kunnen adopteren. Tegelijkertijd verliezen we zeker niet uit het oog wat de behoeftes van de lokale markt zijn. Vaak horen wij van resellers dat ze extra kennis willen, maar dat er niet altijd tijd is om steeds een hele dag voor één onderwerp uit te trekken. NetSec is daarvoor de oplossing.”

Resellers en eindgebruikers
“Resellers, Service Providers en eindgebruikers zijn de doelgroep van het evenement”, legt Van de Ven uit. “In het verleden behoorden eindgebruikers niet tot de doelgroep, maar we willen met dit soort evenementen ook eindgebruikers bereiken zodat we onze techniek, direct vanuit de bron, ook bij hen onder de aandacht kunnen brengen. Daarmee generen we leads voor onze partners. Het geeft resellers ook de mogelijkheid om hun klanten mee te nemen.”

Op dit moment hebben ongeveer 200 mensen zich ingeschreven voor het event. Van de Ven hoopt met een eindsprint de 300 te gaan halen. “Dat zou voor de eerste keer een heel mooi aantal zijn. En ik hoop dat zij aan het einde van de dag naar huis gaan met een enthousiast gevoel omdat ze waardevolle informatie hebben gekregen over nieuwe technologieën en leuke en waardevolle contacten hebben gelegd.”

Locatie
Locatie is Fort Voordorp in Groenekan, bij Utrecht. Van de Ven: “Een prachtige locatie die ‘modern’ met ‘historisch’ combineert. Het is heel geschikt is voor dit event. De plenaire sessies zijn in een grote zaal, daarnaast is er een aparte zaal voor de lunch en er is ook een zaal met een informatiemarkt waar vendoren een eigen stand hebben. De verschillende kennissessies vinden plaats in de zogeheten gewelven.”

Meer informatie over het event NetSec, inclusief het totale programma, is hier te vinden. Inschrijven kan via dezelfde site.

Door: Johan van Leeuwen

Terug naar nieuws overzicht
Security