Israëlische Spotinst krijgt kapitaalinjectie van 35 miljoen dollar

29-08-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Israëlische Spotinst krijgt kapitaalinjectie van 35 miljoen dollar

De Israëlische cloud workload management specialist Spotinst krijgt kapitaalinjectie van 35 miljoen dollar. Highland Capital Partners leidde de ronde, samen met vorige investeerders, waaronder Leaders Fund, Intel Capital en Vertex Ventures.

Met Spotinst is het eenvoudig om ongebruikte cloud computing-capaciteit en -kracht aan te boren. Het concept is inmiddels bewezen doordat Spotinst miljoenen spotinstances per week weet te verkopen. De Israëlisch-Amerikaanse startup maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om de beschikbaarheid van goedkope cloud servers voorspelbaar te maken.

Spotinst is ideaal voor klanten van public cloud providers zoals Azure, AWS, Google Cloud en IBM Cloud. Deze grote partijen hebben datacenters die vaak onverkochte rekencycli hebben. AWS roept deze omgevingen Spot-instances, Google noemt ze Preemptible VMs en Microsoft noemt ze Azure VM's met lage prioriteit.

Het Elastigroup-platform van Spotinst kan spotinstanties productie gereed maken met een voorspellingsalgoritme. Klanten van Spotinst zijn onder meer Sony, Samsung, Unilever, Qualcomm en Ticketmaster.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud