Interconnect lanceert partnerprogramma Discover en breidt cloudplatform verder uit
29-08-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Interconnect lanceert partnerprogramma Discover en breidt cloudplatform verder uit

IaaS-specialist Interconnect lanceerde onlangs een nieuw partnerprogramma onder de titel Discover. Het bedrijf breidde daarnaast zijn cloudplatform verder uit. Salesmanager Elwin Sterk en productmanager Mark van der Ven geven een toelichting.

“Interconnect is de afgelopen jaren, mede dankzij zijn partners, fors gegroeid”, zegt Sterk. “Die groei willen we stevig doorzetten, met name op het gebied van IaaS. En daarbij willen we onze partners nauw betrekken.” Interconnect bouwde met het oog daarom de Discover-portal, die als centrale hub zal dienen voor leadgeneratie en onderlinge communicatie. Partners kunnen zich hiervoor aanmelden en hun eigen profielinformatie op de portal plaatsen. “Daarbij is het van belang dat partners dat scherp en onderscheidend doen”, aldus Sterk. “Het moet voor een potentiële eindklant direct duidelijk zijn welke competenties ze kunnen verwachten. De portal beschikt ook over een filterfunctie, zodat een eindklant kan zoeken op specifieke competenties. Verder is deze centrale hub niet alleen een belangrijk instrument voor leadgeneratie, maar ook om meer onderlinge samenwerking tussen partners te creëren. Zo kun je via de portal een complementaire partner zoeken en samen kijken waar commerciële kansen liggen.”

Promotie

Om de Discover-portal tot een succes te maken, investeert Interconnect flink in promotie en vindbaarheid. Zo komt er content voor partnerplatforms, zijn er grote billboards langs de snelweg en heeft online marketing een stevige impuls gekregen. Op die manier is het mogelijk om prospects naar de portal te leiden en in contact te brengen met de juiste partner(s). Volgens Sterk zijn er verschillende redenen voor partners om deel te nemen aan het partnerprogramma. “Door samen te werken met ons en eventueel met andere partners is het mogelijk om meer eindklanten te bedienen. Bovendien kun je een breder pakket bieden, doordat je partijen kunt vinden die naadloos op je eigen dienstverlening aansluiten.”

Discover is in eerste instantie vooral bedoeld om prospect en partner met elkaar in contact te brengen. Interconnect heeft de drempel voor deelname laag gehouden; alle geaccrediteerde businesspartners kunnen meedoen. In de toekomst krijgt de portal naar verwachting meer functionaliteiten om leads goed op te volgen en is segmentatie in typen partners eventueel mogelijk. Met de huidige portal legt Interconnect de basis waarop het samen met partners wil voortbouwen.

Cloudplatform van Interconnect

Mark van de Ven, productmanager bij Interconnect, licht toe dat het cloudplatform van Interconnect op dit moment goed is voor ongeveer 10.000 VM’s, 175 hosts en vier petabyte aan storage. Maar daar blijf het niet bij. “Het platform is continu volop in ontwikkeling. Afgeronde stappen zijn de vernieuwing van de storage met verschillende gebruiks- en prijsvarianten van All Flash. Verder wordt de security verbeterd door de invoering van multi-factor authenticatie. In eerste instantie voor de inlog naar de beheerportaal van de private cloud van Interconnect, maar in de toekomst ook voor andere log-ins. De eerstvolgende stap is de uitrol van vCloud Director en vRealize, waardoor klanten meer inzicht krijgen in hun verbruik. Alle nieuwe ontwikkelingen zijn gericht op het faciliteren van multi-cloud omgevingen. Dat sluit aan op onze bestaande Public Cloud Connect-dienst. Het gaat erom dat we altijd de juiste plek voor een workload kunnen vinden. Daarbij ligt onze focus op infrastructuur én security.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud