Dell Technologies introduceert nieuwe IoT-oplossingen

29-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell Technologies introduceert nieuwe IoT-oplossingen

Dell Technologies gaat de inzet van veilige, schaalbare oplossingen voor edge computing en IoT use cases vereenvoudigen. De Edge and IoT Solutions-divisie van het bedrijf kondigt nieuwe oplossingen en bundels aan die hierbij helpen.

De aangekondigde oplossingen en bundels combineren tools van Dell met technologie van Intel en partners die deelnemen aan het Dell Technologies IoT Solutions-partnerprogramma. Deze staan aan de basis van workloads voor computer vision - op basis van imaging-sensoren - en machine intelligence, die worden gekarakteriseerd door gestructureerde telemetrie uit sensoren en beheersystemen. Dell werkt samen met Intel, dat heeft geholpen deze oplossingen nog geavanceerder te maken op basis van zijn computer vision- en analytics-technologie.

“Workloads en use cases voor computer vision en machine intelligence vragen om verschillende tool-combinaties, maar de computing-infrastructuurelementen zijn hetzelfde”, zegt Joyce Mullen, president, Global Channel, OEM and IOT Solutions van Dell Technologies. “Dell Technologies biedt een schaalbare, veilige, beheerbare en open infrastructuur - van edge tot en met cloud - waardoor klanten en partners waarde kunnen realiseren en een basis kunnen leggen om deze workloads en case studies te ondersteunen.”

Computer vision met IoT-oplossingen

Dell kondigt onder andere aan IoT-oplossingen te integreren om computer vision mogelijk te maken. De oplossingen helpen klanten relevante informatie nauwkeuriger, efficiënter en effectiever in te kunnen zien. Surveillance is één van de use cases waarop Dell computer vision heeft toegepast. De technologie helpt klanten op een kosteneffectieve manier gebeurtenissen in de fysieke wereld te monitoren en besluitvorming te automatiseren.

Daarnaast kondigt het bedrijf Dell Technologies IoT Solution for Surveillance aan. Deze laatste oplossing helpt surveillance toe te passen op grote locaties zoals in stadiums, zonder hierbij compliance problemen te creëren. Het nieuwe Dell EMC Surveillance Validation Lab gaat surveillance oplossingen valideren.

Dell Technologies IoT Connected Bundles

Binnen het Dell Technologies IoT Solutions-partnerprogramma introduceert Dell de nieuwe Dell Technologies IoT Connected Bundles. Deze bundels bevatten sensoren en gelicentieerde software van partners die zijn ontwikkeld voor specifieke use cases van klanten. Deze zijn gecombineerd met verschillende combinaties van infrastructuur van Dell, variërend van edge gateways, embedded PC's tot server hardware. De bundels worden exclusief via partners geleverd.

Dell kondigt daarnaast aan in verschillende IoT-gerelateerde partijen te investeren. Zo neemt het bedrijf deel aan het vendor-neutrale open source project EdgeX Foundry, dat zich richt op de ontwikkeling van een interoperabel raamwerk voor een ecosysteem rond edge computing. Daarnaast investeerde Dell Technologies Capital onlangs in IOTech Systems, een startup die een commerciele versie van dit raamwerk aanbiedt. Deze versie stelt klanten in staat zich volledig te richten op het leveren van toegevoegde waarde, zonder dat zij zich te hoeven concentreren op het ondersteunen van open source code.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware