Dell EMC gaat cloud silo's te lijf met vernieuwd cloud portfolio

29-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell EMC gaat cloud silo's te lijf met vernieuwd cloud portfolio

Dell EMC kondigt diverse verbeteringen aan van zijn cloud-enabled infrastructuuroplossingenportfolio om klanten te helpen maximale waarde te halen uit hun IT-ecosystemen en multi-cloud-omgevingen. In combinatie met de overige Dell Technologies-familie, biedt Dell EMC hiermee een breed portfolio aan cloud-oplossingen voor elk type applicatie. Het bedrijf wil met de oplossingen een consistente ervaring over cloud-platformen creëren.

De snel toenemende hoeveelheid data die wordt gecreëerd dankzij mobiliteit, artificial intelligence, analytics, Internet of Things, edge computing, naast traditionele workloads, doet een beroep op allerlei type clouds, inclusief public, managed en on-premises. In een onderzoek dat is uitgevoerd door Forrester in opdracht van Pivotal (onderdeel van Dell Technologies) en Microsoft geeft 100 procent van de respondenten aan gebruik te maken van meerdere cloud-infrastructuren en/of cloud-applicatieplatformen. 99 procent gelooft dat een consistente, uniforme aanpak bij de inzet en het gebruik van gecombineerde infrastructure-as-a-service- (Iaas) en platform-as-a-service-platformen resulteert in betere IT voor de business. Cloud-beslissers die deelnamen aan dit onderzoek gaven tevens aan te kijken naar geïntegreerde Paas en IaaS met consistente identiteiten en access controls, ontwikkelervaringen, runtime-omgeving en migratiediensten.

Cloud silo's voorkomen

“Nu meer applicaties en traditionele workloads verplaatst worden naar diverse clouds, is het onvermijdelijk dat er cloud silo’s zullen ontstaan waardoor er een rem komt op mogelijkheden voor bijvoorbeeld data analytics en opkomende AI-initiatieven”, zegt Sam Grocott, senior vice president bij Dell EMC. “De focus van Dell EMC op innovatie over zijn gehele cloud-enabled portfolio van platformen, infrastructuur, consumptiemodellen en diensten helpt organisaties zich sneller aan te passen aan een cloud operating-model voor het moderne datacenter.”

Om de IT en cloud operations van klanten op een consistente manier te ondersteunen over on- en off-premises cloud-modellen, biedt Dell EMC nu de volgende mogelijkheden:

  • Cloud Data Mobility
  • Cloud Data Protection
  • Cloud Control
  • Cloud Data Services

Meer informatie over deze aankondiging is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware