Acer vernieuwt Aspire notebooks en Aspire Z 24 all-in-one pc

Acer vernieuwt Aspire notebooks en Aspire Z 24 all-in-one pc

30-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Acer vernieuwt Aspire notebooks en Aspire Z 24 all-in-one pc

Acer kondigt een vernieuwde versie van haar Aspire Z 24 all-in-one pc aan. Daarnaast lanceert het bedrijf nieuwe modellen binnen de Aspire 7, Aspire 5 en Aspire 3 notebook series. Met deze reeks richt Acer zich op uiteenlopende gebruikers. Zo is de Aspire Z 24 all-in-one pc gericht op voor gezinnen, de Aspire 5 voor zakelijke gebruik en is de topklasse Aspire 7 ontworpen voor creatieve geesten, designers en prosumenten.

Acer Aspire Z 24 all-in-one

De Acer Aspire Z 24 is een all-in-one home PC voor gezinnen die speciaal ontwikkeld is voor connectiviteit en vrijetijdstoepassingen als browsen, social media, films kijken en casual gaming. De pc is slechts 11 mm dik en is voorzien van een beeldscherm met een dunne rand. De Aspire Z 24 is voorzien van een far-field microfoon array met vier digitale microfoons, die het mogelijk maken bijvoorbeeld spraakdienst zoals Amazon Alexa of Cortana vanaf een afstand tot 4 meter te gebruiken. Ook beschikt de Aspire Z 24 over Acer TrueHarmony en Dolby Audio Premium technologie in combinatie met dubbele stereoluidsprekers aan de voorkant.

De Aspire Z 24 wordt aangedreven door de 8e generatie Intel Core i7+-desktopprocessoren en biedt ondersteuning voor maximaal 32 GB Intel Optane geheugen. Daarnaast is het systeem voorzien van een NVIDIA GeForce MX150 grafische kaart en een Full HD IPS2 scherm van 23,8 inch dat vanuit hoeken tot 178 graden kan worden bekeken. Het 10-punts touchdisplay helpt gebruikers eenvoudig door menu’s te navigeren. De Acer BlueLightShield en Flickerless technologieën maken het mogelijk om de straling van blauw licht van het scherm bij langdurig gebruik aan te passen.

Aspire 7

De Aspire 7 kan voorzien van Intel Core i7-8705G of i5-8305G processor met Radeon RX Vega M GL-graphics en 4 GB aan HMB2 grafisch geheugen. De notebook is uitgerust met een volledig metalen behuizing van slechts 16,9 mm dik en een lichte cover van magnesium-lithiumlegering. Het apparaat weegt minder dan 1,6 kg. Met de Aspire 7 richt Acer zich onder andere op prosumenten, designers en content creators.

De laptop heeft een 15,6-inch IPS-scherm met een smalle rand en een resolutie van maximaal Ultra HD (3840 x 2160). De Aspire 7 weegt 1,5 kg en is 358 x 247,5 x 16,9 mm groot. De laptop heeft tot 16 GB aan DDR4-geheugen, maximaal 512 GB aan PCIe NVMe RAID 0 SSD opslag en een toetsenbord met backlight. Optioneel kan de notebook worden uitgerust met een 4K scherm met Acer ColorBlast technologie en Acer Color Intelligence. Ook zijn luidsprekers met Dolby Atmos geluid en Acer TrueHarmony technologie beschikbaar.

Aspire 5 en Aspire 3

De Aspire 5 is voorzien van geïntegreerde Gigabit-wifi voor razendsnelle connectiviteit en kan optioneel worden uitgerust met een 8e generatie Intel Core i7 en een NVIDIA GeForce MX150-GPU. Deze notebook is gericht op gezinnen en gebruikers die een notebook willen met veel functies voor mediagebruik. Het design met smalle rand van 7,82 mm en kan optioneel worden uitgerust met een 15,6-inch Full HD IPS-scherm met Acer Color Intelligence.

De Acer Aspire 3 is leverbaar in meerdere kleuren en is beschikbaar met opslagopties die kunnen worden geüpgraded. Ook is de Aspire 3 voorzien van maximaal 8 GB aan DDR4 2666 MHz-geheugen, een precisietouchpad, Acer BluelightShield, een HDMI-poort en 3 USB poorten.

Amazon Alexa op meer Acer-apparaten

De Aspire Z 24 all-in-one pc, de Aspire 7 notebook en Aspire 5 notebook met 8e generatie Intel Core processoren bieden ondersteuning voor Alexa. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid via Alexa onder andere hun agenda raadplegen, lijsten maken, antwoord op vragen krijgen, muziek, podcasts en audiobooks af te laten spelen, smart home-apparaten als lampen, thermostaten en huishoudelijke apparaten te bedienen en toegang krijgen tot tienduizenden skills van externe ontwikkelaars.

“Wij vinden het fantastisch om met Acer samen te werken om klanten een natuurlijke manier te bieden om hun productiviteit te vergroten”, aldus Priya Abani, Director bij de spraakdienst Alexa. “Met ingebouwde Alexa kun je met je stem moeiteloos taken beheren, het nieuws afspelen, smart home-apparaten bedienen, toegang krijgen tot tienduizenden skills en nog veel meer.”

Beschikbaarheid

  • De Acer Aspire Z 24 serie is vanaf oktober verkrijgbaar in EMEA vanaf € 899,99.
  • De Acer Aspire 5 serie is vanaf december verkrijgbaar in EMEA vanaf € 649,-.
  • De Acer Aspire 3 serie is vanaf december verkrijgbaar in vanaf € 399,-.
Terug naar nieuws overzicht
Hardware