Witold Kepinski - 30 augustus 2018

Vehco koopt Groeneveld ICT Solutions

Vehco, een van de grootste pan-Europese aanbieders van Fleetmanagement-systemen (FMS), versterkt zijn positie in Europa door de ondertekening ter aankoop van Groeneveld ICT Solutions, een Nederlandse leverancier van fleetmanagement- en transportmanagement oplossingen. De aankoop wordt verwacht afgerond te zijn tegen eind september 2018. Door de overname groeit Vehco significant het aantal actieve eenheden en wordt het de voornaamste leverancier van telematica-systemen voor de transport en logistieke sector in Europa.

Vehco, een bedrijf in de AddSecure Group, heeft vandaag bekendgemaakt dat het Groeneveld ICT Solutions heeft overgenomen, een toonaangevende Nederlandse leverancier van vlootbeheersystemen en transportbeheersoftware ( TMS ) voor een breed scala aan transportbedrijven in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Engeland en Polen . Door de activiteiten van Groeneveld ICT Solutions te integreren in haar eigen activiteiten, gaat Vehco nog een stap verder en wordt Europees leider in vlootbeheersystemen, voor zware vrachtwagens, en transportsoftware-oplossingen voor tal van transport-, logistieke- en distributiebedrijven.

Toen AddSecure in mei dit jaar de nieuwe eigenaar werd, gaf dit Vehco de financiële slagkracht om de grootste leverancier van systemen voor vlootbeheer in Europa te worden voor zware bedrijfsvoertuigen (HCV). Slechts drie maanden later kondigt Vehco de strategische acquisitie van Groeneveld ICT Solutions aan. Deze acquisitie stelt Vehco in staat om de groei te versnellen door de verruiming van de geografische afzetmarkt én de verbreding van het productportfolio en ziet, bijgevolg, zijn algemene concurrentievermogen en de diensten van de onderneming in Europa versterkt.

"Door de overname van Groeneveld ICT zetten we een grote stap voorwaarts om de grootste leverancier van systemen voor Fleet Management in Europa te worden. Groeneveld ICT heeft een solide reputatie opgebouwd als het gaat om het leveren van toonaangevende FMS- en ultramoderne ICT-oplossingen, waaronder een uitgebreid TMS-pakket , en zal bovendien een sterk klantenbestand toevoegen ", aldus Magnus Orrebrant, CEO van Vehco.

"We zijn zeer verheugd om deel uit te maken van een uitgebreide Europese groep die vertrouwd is met onze kernactiviteiten. Groeneveld ICT draagt de verantwoordelijk over een grote en trouwe klantenbasis die nu zal meeprofiteren van de innovatiemogelijkheden en expertise van Vehco en we kijken ernaar uit om onze schouders onder de verdere groei van Vehco te zetten ", aldus Luc Lammens CEO van Groeneveld ICT Solutions.

In 2017 bedroeg de omzet van Groeneveld ICT Solutions bijna 13 miljoen euro en had het bedrijf 67 werknemers.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!