VMware breidt Digital Foundation naar Edge en IoT uit

30-08-2018 | door: Witold Kepinski

VMware breidt Digital Foundation naar Edge en IoT uit

Tijdens de Amerikaanse editie van VMworld 2018  heeft VMware een uitgebreide edge computing-strategie onthuld, ondersteund met een nieuw IoT aanbod.

VMware tijdens VMworld zijn Edge Computing aanbod en visie gearticuleerd. VMware ontwikkelt een raamwerk dat de hybride en multi-cloud-omgevingen van VMware uitbreidt naar de edge/rand van het netwerk. Naarmate de wereld van edge computing en IoT meer wordt gedistribueerd, hebben miljarden aangesloten apparaten steeds meer rekenkracht nodig aan de rand, die moet worden beveiligd, beheerd en geautomatiseerd. VMware zal klanten helpen door lokale intelligentie en rekenkracht van het datacenter te bieden aan de cloud-to-edge-opbouw van VMware's netwerkvoordeelbeleggingen, zo meldt het bedrijf tijdens VMworld.

VMware zegt de complexiteit, veiligheid en schaalbaarheid van edge en IoT-infrastructuur te kunnen vereenvouidgen, zodat klanten zich kunnen concentreren op het bouwen van applicaties voor hun bedrijf in plaats van op de infrastructuur eronder.

VMware bereikt dit op drie manieren:

Controle en vereenvoudiging van de edge-strategie van klanten: stelt klanten in staat om hun hybride cloud-digitale basis naar de rand te brengen, hun apps overal op verschillende platforms uit te voeren

Betere beveiliging, verbinding maken en beheren van de Edge Compute van klanten: stelt klanten in staat edge edge en IoT-eindpunten beter te beveiligen, te schalen en te beheren

Innovatie versnellen en schalen: klanten in staat stellen te versnellen en te schalen, levering te versnellen en gebruik te maken van edge- en IoT-applicaties en -oplossingen

Project Dimension

VMware's brede portfolio van hybride cloud, multi-cloud en native cloud-technologieën, gecombineerd met een gerichte inspanning op nieuwe edge-technologieën, heeft tot doel klanten - inclusief operaties, IT of ontwikkelaars - de kracht van de cloud te brengen met cruciale mogelijkheden voor de rand, ingeschakeld met VMware NSX SD-WAN mogelijk gemaakt door VeloCloud. Bovendien zal Project Dimension, een voorbeeld van VMware-technologie dat in de algemene sessie van maandag is onthuld, VMware Cloud uitbreiden naar het datacenter en de edge. Project Dimension combineert VMware Cloud Foundation, in een hyperconverged vormfactor, met een cloudcontrolevliegtuig om een door Software gedefinieerde datacenterinfrastructuur te leveren als een end-to-end-service, beheerd door VMware. Project Dimension zal de operationele complexiteit en kosten van datacenter en edge drastisch vereenvoudigen en biedt ingebouwde beveiliging en isolatie, aldus VMware.

Dell Technologies en VMware hebben een gedeelde visie om wederzijdse klanten te helpen bij het navigeren en optimaliseren van edge-edge computing en IoT. De twee bedrijven hebben nu allemaal een zakelijke focus om samen edge- en IoT-oplossingen gezamenlijk te versnellen en speciaal gebouwde IoT-oplossingen te leveren, samen met partners, om klanten te ondersteunen van de rand, tot de kern, tot in de cloud.

Dell Technologies IoT-oplossing voor bewakingsindustrie

In gerelateerd nieuws heeft Dell Technologies vandaag de Dell Technologies IoT-oplossing voor bewaking aangekondigd, ontworpen om de tijd te versnellen om rendement op investering te realiseren met flexibiliteit en maatwerk. Het resultaat van IoT-innovatie door Dell Technologies als geheel, maar ook door VMware, deze gebundelde oplossing omvat VMware Pulse IoT Center en VMware Software Defined Data Center om gegevens te verzamelen en analyseren op de rand.

VMware Pulse IoT Center 2.0-Management voor de Device Edge

VMware Pulse IoT Center 2.0, VMware's IoT-oplossing voor infrastructuurbeheer, biedt bijgewerkte mogelijkheden om klanten een breder beheer, intelligentere bedrijfsvoering, snellere innovatie en betere bescherming te bieden. Alles bij elkaar zullen deze nieuwe mogelijkheden grotere IoT-implementaties ondersteunen - honderdduizenden IoT-apparaten - met SaaS-ondersteuning en extra beveiligingsfuncties.

Klanten kunnen VMware Pulse IoT Center gebruiken als een lokale of SaaS-oplossing, afhankelijk van hun behoeften. SaaS-services worden gehost door VMware- en VCPP-partners. Daarnaast zijn RESTful API's beschikbaar voor functionaliteiten voor klant- en partnerintegratie, waarmee de uitbreidbaarheid wordt verbeterd. Ten slotte kunnen klanten gebruik maken van op rollen gebaseerde gebruikerstoegang en multi-tenancy beperken de toegang voor verschillende organisaties en use cases.

Aanvullende functies zijn gericht op gebruiksgemak, vereenvoudigd beheer en verhoogde controle:

Laagdrempelige, veiligere inschrijving : laag inschrijfregistratie en configuratiemogelijkheden

Groter edge systeembeheer: mogelijkheid om gatewayconfiguratie uit te voeren via het actiekader (sshd, poort in- / uitschakelen, IP-adrestabel, enz.) En complete firmware- en BIOS-updates voor geselecteerde gateways te bieden

Verbeterde waarschuwingen en meldingen: Nieuw en verbeterd waarschuwingssysteem voor meldingen van individuele beheerde objecten of groepen beheerde objecten op waarschuwingen kunnen nu worden ontvangen via e-mail en SMS-integratie of API in een systeem van derden

Verbeterde OTA-updates (OTA): klanten kunnen meer gedetailleerde controle krijgen over OTA-planning, activering, voortgangsstatus, pakkettype en foutafhandeling

"Onze klanten werken uiteindelijk aan een infrastructuur van de volgende generatie voor de digitale onderneming. IoT en edge computing zijn cruciale componenten van digitale transformatie en VMware's voortdurende momentum in deze ruimte is het resultaat van twee decennia van software-innovatie en een toewijding om aan de top van de technologie te blijven, "zei Mimi Spier, vice president, Internet of Things , VMware. "VMware Pulse IoT Center 2.0 is ontworpen om klanten te helpen hun gegevens optimaal te benutten en tegelijkertijd de vitale infrastructuur en activiteiten te leveren die nodig zijn voor een consistente, veiligere en open digitale basis voor innovatie."

VMware Pulse IoT Center

VMware Pulse IoT Center stelt klanten in de gezondheidszorg, toeleveringsketen, productie, parken & resorts, transport en financiële diensten in staat effectief hun IoT-implementaties te beheren. VMware heeft ook een gezond IoT-partnerecosysteem ontwikkeld om de IoT-implementaties van klanten te ondersteunen. VMware zal deze week twaalf van deze partners in de IoT-stand, # 2625, bij VMworld 2018 ontvangen. Deze partners zijn onder meer Axis Communications, Cloudleaf, Crystal Group, Dell Technologies, Eurotech, IBS, Inc., GE Research, Honeywell, Microsoft, Nightingale Security, Sorba-IoT en Zingbox.

"Gewone dingen zijn veel minder gewoon als je leeft met een invaliderende chronische ziekte. Iets eenvoudigs, zoals een pen van de vloer halen of zelfs normaal ademen, is ingewikkelder dan je denkt. Technologie kan hier iets aan doen ", zegt Jorrit Ebben, chief strategy & innovation officer, Siza. "Als zorgorganisatie die diensten verleent aan deze patiënten, moet Siza kunnen vertrouwen op de meerdere IoT-technologieën die hen thuis kracht geven. VMware Pulse ivd Center geeft ons een betrouwbare, meer veilig en makkelijk te ivd platform die het leven van zowel de zorgverleners en patiënten makkelijker, comfortabeler maakt, leuker en vrijer.”

Terug naar nieuws overzicht
Software